Compare Listings

Termoizolarea fundatiei unei constructii noi

Termoizolarea fundatiei unei constructii noi

Termoizolarea fundatiei unei constructii noi este de cele mai multe ori trecut cu vederea. Abordarea mioritica a unui domeniu atat de complex cum sunt constructiile inca se mai simte in Romania zilelor noastre.

Radacinile sunt adanc infipte intr-un trecut nu prea indepartat, cand cimentul se folosea masiv la proiectele „regimului”. Populatia putea cumpara acest material indispensabil doar in cantitati mici, prin relatii iar ca material de termoizolare se folosea celebra zgura de furnal, un reziduu destul de toxic.

In momentul de fata la majoritatea constructiilor se termoizoleaza doar fatada. Se ignora complet sau partial, acest aspect la nivelul acoperisului si al fundatiei. De obicei termoizolarea se realizeaza cu celebrul polistiren de 10 cm. Cat mai ieftin posibil si fara prea mult studiu al detaliilor tehnice. Cu alte cuvinte acea constructie va intampina sezonul rece in tricou !

Hai sa ne imaginam ca iesim afara iarna, la -10 grade Celsius, imbracati cu palton, fular, manusi…dar desculti, fara incaltaminte adecvata sezonului. Asa arata peste 95% din constructiile din tara noastra.

Etapele necesare pentru o termoizolare de calitate :

   1. Angajeaza un specialist

Angajeaza un inginer acreditat pe conformarea energetica. Acesta iti va face toate calculele necesare si iti va spune exact ce tip de material sa folosesti. Dar mai important, iti va arata cum sa-l utilizezi corect in asa fel incat intreaga lucrare sa fie calitativa . Nu experimenta pe proprii bani. Cu siguranta nu vei face lucrurile ca un profesionist care face acest lucru zilnic.

   2. Angajeaza o firma specializata 

Montajul corect al termoizolatiei nu este asa de simplu cum cred majoritatea oamenilor. Printre cele mai uzuale probleme intampinate sunt montajul incorect si puntile termice rezultate.

Termoizolarea fundatiei unei constructii noi nu trebuie ignorata. Este un aspect foarte important si de cele mai multe ori uitat !!! 

 

Cu prietenie,

Agentia Imobiliara STARTIMOB

 

VA URMA…

img

Radu Popa

Articole similare

Calorifere din aluminiu, otel sau fonta?

Calorifere din aluminiu, otel sau fonta? Care crezi ca este cea mai buna varianta pentru incalzirea...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

B.C.A. – Betonul Celular Autoclavizat

B.C.A. -  Betonul Celular Autoclavizat a fost descoperit in Suedia. La sfarsitul primului...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ?

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ? Daca ai un acoperis de tip sarpanta, sigur esti in...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Alătură-te discuției