Atuurile B.C.A. – ului ca material de construcție

Astăzi vom discuta despre atuurile B.C.A. – ului ca material de construcție ! Într-unul dintre subiectele trecute am vorbit mai mult despre aspectele negative ale Betonului Celular Autoclavizat.

De data aceasta vom trece în revistă părțile pozitive ale materialului:

  1. Este un material ușor

Fiind un material ușor, clădirea se va comporta mult mai bine în caz de cutremur. De asemenea, va necesita o fundație mai ușoară cu costurile aferente la manoperă și materiale.

  1. Este spornic

Datorită greutății reduse, blocurile de B.C.A. sunt mult mai mari decât alte materiale de zidărie tradiționale. Sunt mult mai ușor și rapid de zidit decât cărămida sau blocurile ceramice.

  1. Este ieftin

Este des utilizat la construcții deoarece este mai ieftin în comparație cu alte materiale. Se fac economii serioase chiar și la materialul liant de zidărie. Pentru că are fețele drepte, se poate zidi la piaptăn cu adeziv prefabricat.

  1. Diversitate mare

B.C.A. -ul vine de la diferiți producători cu diferite prețuri de comercializare. Bineînțeles că cele mai bune mărci sunt tot cele consacrate.

  1. Bun izolator termic

Este un bun izolator termic. Se poate folosi în combinație cu multipor (chiar și la interior), acesta fiind printre puținele materiale termoizolante compatibile. Materialele de termoizolare clasice, gen polistiren, nu sunt compatibile cu Betonul Celular Autoclavizat !!!

  1. Recomandări de utilizare

Este recomandat a se utiliza mai ales la închiderile exterioare de zidărie, la construcțiile pe cadre din stâlpi și grinzi de beton armat. Mai poate fi folosit cu succes și la compartimentările interioare. Majoritatea clădirilor cu regim mare de înălțime, realizate înainte de 1989 au închiderile exterioare din B.C.A.

În unele cazuri, la acest tip de clădiri s-a folosit zidărie dublă pentru o mai bună termoizolare.

Acestea sunt atuurile B.C.A. – ului că material de construcție ! Un material bun, chiar foarte bun și ieftin, cu precizarea că nu trebuie folosit la structuri portante !!!

Cauți o casă de vânzare, un apartament de vânzare, un duplex de vânzare sau o garsonieră de vânzare ?!

Asigura-te că materialele de construcție au fost folosite corespunzător !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare