Compare Listings

B.C.A. – Betonul Celular Autoclavizat

B.C.A. – Betonul Celular Autoclavizat

B.C.A. –  Betonul Celular Autoclavizat a fost descoperit in Suedia.

La sfarsitul primului razboi mondial in anul 1918, Suedia se confrunta cu o puternica criza energetica. Importa masiv carbune si petrol, singurul produs intern fiind lemnul. Datorita acestui fapt statul investeste masiv in cercetare pentru a gasii noi materiale de constructii si in 1923 se descopera acest produs.

Pentru ca sunt persoane care nu vad dincolo de  principalul atuu al acestui material, si anume costul redus de achizitie, iata cateva dezavantaje privind folosirea necorespunzatoare a acestui material in constructii :

    1.  Nu are calitati portante

BCA – ul nu are calitati portante din punct de vedere seismic. Rezistenta la compresiune variaza intre 1 – 5 Nt/mm patrat. Blocurile ceramice au o rezistenta la compresiune de 20 Nt/mm patrat iar caramida traditionala are pana la 100 de Nt/ mm patrat. Conform normativului din tara noastra minimul acceptat este de 7 Nt/mm patrat.

   2.  Absoarbe umiditate

BCA – ul absoarbe umiditate foarte usor. Dupa zidirea acestuia, daca nu se continua lucrarile de constructie, se recomanda tencuirea interior/exterior inainte de venirea primului sezon de iarna.

  3.  Ciclurile de inghet – dezghet

BCA – ul nu este rezistent la ciclurile de inghet – dezghet. Tot din cauza calitatilor mari de absorbtie a umiditatii.

  4.  Mituri

Pentru ca este un material usor, circula mitul ca necesita o fundatie mai mica cu costuri reduse de fier si beton. Total gresit ! Se recomanda executia unei fundatii normale.

Toate aceste precizari au loc daca acest material se foloseste la structurile portante ! Daca se foloseste la zidariile exterioare de inchidere sau la peretii de compartimentare ai structurilor pe cadre din stalpi si grinzi de beton armat atunci contextul este total diferit !

B.C.A. – Betonul Celular Autoclavizat poate fi un material bun de constructie daca se foloseste in anumite situatii, cu indrumare de specialitate.

 

Suntem agentia imobiliara STARTIMOB si pana data viitoare fereste-te de noul coronavirus ( covid- 19 )

VA URMA …

 

img

Popa Radu

Related posts

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ?

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ? Daca ai un acoperis de tip sarpanta, sigur esti in...

Continuați lectură
de Popa Radu

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania este ca acestea sunt ieftin de construit....

Continuați lectură
de Popa Radu

Beneficiile reale ale incalzirii in pardoseala

In ultimii ani tot mai multe persoane au inceput sa inteleaga beneficiile reale ale incalzirii in...

Continuați lectură
de Popa Radu