Ce învelitoare folosim pentru acoperiș ?

Ce învelitoare folosim pentru acoperiș ?

Ce învelitoare folosim pentru acoperiș ?

Dacă ai un acoperiș de tip șarpantă, sigur ești în căutarea unei învelitori. Aceasta poate fi de mai multe tipuri: țiglă ceramică, tablă ondulată tip țiglă, șindrilă bituminoasă, tablă dublu fălțuita, etc.

Majoritatea beneficiarilor sunt încântați de variante ieftine gen tablă metalică ondulată. Acest tip de învelitoare are un singur avantaj, greutatea redusă !

Aspecte importante de urmărit :

    1. Materia prima

Materia prima (tablă de oțel) vine de la producători pe calități și prețuri diferite. Dacă este dintr-un aliaj mai puțîn calitativ se va comportă într-un anumit fel atunci când se dilată sau contracta sub acțiunea forțelor atmosferice.

   2. Măsuri anticorozive

Principala măsură anticoroziva aplicată materialului în procesul de fabricare este galvanizarea. Cu cât stratul de zinc pe m.p. este mai gros cu atât va fi mai rezistent și prețul produsului mai mare.

  3. Vopsirea decorativă

Dacă vopsirea nu este făcută în câmp electrostatic și cu vopsele speciale, rezistente la intemperii, în maxim câțiva ani se va exfolia.

  4. Montajul

Montajul se realizează prin ancorarea cu șuruburi. Practic tablă va fi perforată și compromisă definitiv! Calitatea suruburilor și garniturilor folosite este foarte importantă. Garniturile trebuie schimbate odată la maxim 5 ani pentru că își pierd calitățile de etanșare.

Ce învelitoare folosim pentru acoperiș ? Învelitoare de la producători consacrați care lucrează cu materie prima calitativă și certificată. De asemenea îți recomand să ceri fișele tehnice ale produsului și să le compari.

Dacă totuși optezi pentru învelitoare de tablă, sigur nu vei da greș cu cea dublu fălțuita, tratată cu un strat gros de zinc, la al cărui montaj nu se folosesc șuruburi (nu se perforează materialul) și are o garanție de 30 de ani !

 

Informează-te, alege înțelept și până dată viitoare, ferește-te de noul CORONAVIRUS (COVID – 19)

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare