Compare Listings

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ?

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ?

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ?

Daca ai un acoperis de tip sarpanta, sigur esti in cautarea unei invelitori. Aceasta poate fi de mai multe tipuri: tigla ceramica, tabla ondulata tip tigla, sindrila bituminoasa, tabla dublu faltuita, etc.

Majoritatea beneficiarilor sunt incantati de variante ieftine gen tabla metalica ondulata. Acest tip de invelitoare are un singur avantaj, greutatea redusa ! 

Aspecte importante de urmarit :

    1. Materia prima

Materia prima (tabla de otel) vine de la producatori pe calitati si preturi diferite. Daca este dintr-un aliaj mai putin calitativ se va comporta intr-un anumit fel atunci cand se dilata sau contracta sub actiunea fortelor atmosferice.

   2. Masuri anticorozive

Principala masura anticoroziva aplicata materialului in procesul de fabricare este galvanizarea. Cu cat stratul de zinc pe m.p. este mai gros cu atat va fi mai rezistent si pretul produsului mai mare.

  3. Vopsirea decorativa

Daca vopsirea nu este facuta in camp electrostatic si cu vopsele speciale, rezistente la intemperii, in maxim cativa ani se va exfolia.

  4. Montajul

Montajul se realizeaza prin ancorarea cu suruburi. Practic tabla va fi perforata si compromisa definitiv! Calitatea suruburilor si garniturilor folosite este foarte importanta. Garniturile trebuie schimbate odata la maxim 5 ani pentru ca isi pierd calitatile de etansare.

Ce invelitoare folosim pentru acoperis ? Invelitoare de la producatori consacrati care lucreaza cu materie prima calitativa si certificata. De asemenea iti recomand sa ceri fisele tehnice ale produsului si sa le compari. 

Daca totusi optezi pentru invelitoare de tabla, sigur nu vei da gres cu cea dublu faltuita, tratata cu un strat gros de zinc, la al carui montaj nu se folosesc suruburi (nu se perforeaza materialul) si are o garantie de 30 de ani !

Suntem agentia imobiliara STARTIMOB si pana data viitoare, fereste-te de noul CORONAVIRUS (COVID – 19)

VA URMA…

img

Popa Radu

Related posts

B.C.A. – Betonul Celular Autoclavizat

B.C.A. -  Betonul Celular Autoclavizat a fost descoperit in Suedia. La sfarsitul primului...

Continuați lectură
de Popa Radu

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania este ca acestea sunt ieftin de construit....

Continuați lectură
de Popa Radu

Beneficiile reale ale incalzirii in pardoseala

In ultimii ani tot mai multe persoane au inceput sa inteleaga beneficiile reale ale incalzirii in...

Continuați lectură
de Popa Radu