Casa de lemn ieftin de construit, mit sau realitate ?

Casa de lemn ieftin de construit

Casa de lemn ieftin de construit, mit sau realitate ? Costurile mici de execuție sunt un mit! Beneficiarii realizează prea târziu, că doar dacă construieșți necalitativ, este mai ieftin ! O construcție de lemn realizată cu materiale și manoperă de calitate depășește costul uneia clasice din zidărie. Iată câteva specificații care ar trebui să-ți dea de gândit înainte să decizi să-ti construiești o casă din lemn :

  1. Tratarea lemnului

Tratarea lemnului cu soluții de ignifugare, hidrofugare și antiseptizare presupune operațiuni complexe și costisitoare. Acestea se execută cu soluții speciale, iar impregnarea se face în masă lemnului la autoclava.

2. Lemn de calitate 

Se recomandă lemn de calitate și fără noduri. Deșii prezența nodurilor nu influențează valoarea structurală a lemnului în cazul CLT -ului, este de preferat că acesta să aibă cât mai puține noduri, pentru o structura de tip “rame”. Tipul acesta de lemn este costisitor fiind considerat clasa A de calitate.

  3. Lemn uscat

Se recomandă folosirea lemnului uscat. Dacă se construiește cu lemn verde acesta atunci când se usucă are tendința de a se torsiona și deplasa. De asemenea poate fisură foarte tare. Lemnul de calitate, uscat corespunzător, este greu de procurat și are un preț pe măsură.

 4. Protejarea fațadelor

Fațadele caselor de lemn trebuie protejate împotriva umidității, această fiind unul dintre cei mai mari inamici ai lemnului.

5. Finisarea pereților

Finisarea pereților interiori se realizează cu tencuieli uscate de ghips-carton, sistem destul de costisitor că materiale și manoperă.

6. Instalații electrice 

La realizarea instalațiilor electrice pentru construcțiile de lemn se folosesc conform normativului, copexuri metalice care sunt mult mai costisitoare decât cele clasice de plastic ignifugat.

Casă de lemn ieftin de construit, mit sau realitate ? Costul de execuție redus este un mit !

Până dată viitoare ferește-te de COVID – 19

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare