De ce să nu investești în Dubai?

Investiții imobilire dubai

De ce să nu investești în Dubai?

De ce să nu investești în Dubai este una dintre întrebările pe care mulți oameni și le pun!

Te salut și bine te-am găsit la un nou subiect de blog din lumea imobiliară, de data aceasta cea internațională, din emiratul Dubai.

Nu uita că sunt 7 emirate în total și sunt aproape la fel de frumoase (Dubai, Abu Dhabi, Sarjan, Ajman, Fujairah, Umm Al-Qaiwain și Ras Al-Khaimah)

Unele lipsite de agitația binecunoscută din Dubai. 🙂 Zic și eu…

În primul rând și mai întâi de toate vreau să-ți spun că dacă te gândești să-ți diversifici portofoliul investițional și pe alte piețe precum este și cea din Emiratele Arabe Unite, atunci trebuie să iei în considerare că principalul motiv pentru care nu este bine să investești în această piață este faptul că nu îi înțelegi specificul și dinamica. Mai mult decât atât nu ești dispus să angajezi un profesionist care o cunoaște foarte bine și care te poate ghida în așa fel încât să poți face investiții profitabile.

Da, ai auzit foarte bine. Există profesioniști, cam rar cei drept, dar există!

Și aici nu mă refer la influencerii din mediul online care s-au trezit peste noapte și care promovează agresiv…nici ei nu știu prea bine ce anume.

Îți voi expune mai jos o listă cu principalele aspecte care nu sunt luate în considerare de investitori și care îi fac să piardă sume considerabile de bani și bineînțeles de timp.

Nu intră în contact cu agenți profestioniști:

 • Cumpară din instinct, de la persoane din circuitul monden sau cu mare expunere pe social media, nu de la brokeri licențiați
 • Cumpără de la persoane care nu au cunoștințe sau experiență în piața imobiliară și care de cele mai multe ori nu oferă suport la revânzare / închiriere
 • Cumpără de la persoane care nu cunosc decât un proiect sau un dezvoltator, pe care îl promovează agresiv fără să îi intereseze potențialul de investiție și mai ales interesele clientului

 

Poți să citești și acest subiect de blog care exemplifică foarte clar specificul pieței imobiliare, o parte dintre dezvoltatorii existenți, precum și prețurile aferente!

 

Majoritatea informațiilor din mediul online care circulă în România sunt false, cu ‘’randamente’’ foarte mari și amortizarea investiției în 5-7 ani:

 • Agenții profesioniști și bine înrădăcinați în realitatea pieții pot da informații reale

Lipsa de educație / informație:

 • Nu cunosc toate detaliile proiectului / zonei în care investesc
 • Nu cunosc proiectele ce vor impacta zona în care investesc (infrastructură, dezvoltare)
 • Nu înțeleg piața / ciclicitatea pieței din Dubai

Panica efectului de “bulă”:

 • Vânzarea unităților în pierdere, doar pentru a salva fonduri în cazul în care piața imobiliară se prabușește
 • În Dubai se investește masiv și constant iar istoria ne arată că cine pariază impotriva Dubaiului, pierde!

Superficialitate:

 • Nu dedică timpul necesar studierii ofertelor propuse
 • Se bucură la discounturi minimale și investesc în proiecte ce nu vor avea succesul sperat.

 

Cu toate că piața imobiliară din Dubai este reglementată, nu toate proiectele lansate vor beneficia de castiguri mari la revânzare. La fel ca peste tot în lume, întâlnim dezvoltatori mai mici, mai mari, serioși și mai puțin serioși.

Tratează cu atenție această informație deoarece chiar și în Dubai sunt dezvoltatori care promit o anumită dată de finalizare a proiectului și predarea poate avea întârzieri chiar și de câțiva ani – perioadă în care vei avea fondurile blocate – iar în final ți se vor cere bani în plus pe motiv că mâna de lucru și materialele s-au scumpit!

Sună atât de cunoscut de parcă am fi pe plaiurile mioritice, nu-i așa?!

Bine ai venit în însoritul Dubai, locul unde piața imobiliară este una dintre cele mai sigure din lume, are o expunere globală, investitorii vin din toate colțurile globului, dar ca o ironie a sorții, clienții care fac cele mai mari greșeli – de cele mai multe ori irecuperabile – sunt conaționalii noștri.

De ce?

🙂 Asta îți voi spune atunci când vom avea o discuție amicală unu la unu.

Dacă te vei uita peste acest material mai atent vei observa că urmează un model clasic care se aplică și la noi în țară. În general oamenii care pierd sunt cei neinformați și/sau nu sunt îndrumați corect.

Și mai este o categorie, cea care nu apreciază un serviciu. Știi și tu, acei oameni care întotdeauna vor afla pe propria piele de ce un serviciu ieftin, sau ”gratuit” este foarte costisitor în final!

Dar poate te intrebi de ce să-ți investești banii în acest colț de lume?

Simplu! Dubai este o locație extrem de sigură, din toate punctele de vedere, iar profiturile obținute în urma investițiilor imobiliare – indiferent că vorbim de închiriere pe termen lung/scurt sau revânzare – pe segmentul rezidențial sunt scutite de impozitare.

Suntem prezenți și pe această piață iar dacă te gândești să investești îți recomand să citești acest subiect de blog care descrie cel mai bine de ce să nu investești în Dubai. Sau mai bine spus de ce să te ferești în așa fel încât să nu faci greșeli care te pot costa sume importante de bani, stres inutil și timp!

De ce să nu investești în Dubai?

Gândește și mai ales acționează diferit!

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare