Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei

Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei sunt un subiect des intalnit. Pentru fatade, in Romania se recomanda un strat izolant cu grosimea cuprinsa intre 150 mm si 250 mm in functie de zona geografica.

Din motive economice si/sau dezinformare cel mai des intalnit tip de termosistem este cel realizat cu polistiren.

Un alt tip de material tot mai des intalnit si folosit la fatade este vata minerala bazaltica. Este un material mai scump, dar care este superior din mai multe considerente:

     1. Permeabilitatea la vapori

a. Polistirenul se comercializeaza pe diferite categorii de permeabilitate la vapori si preturi. Cu cat este mai ieftin cu atat calitatile lui sunt mai indoielnice.

b. Vata minerala bazaltica este produsa de cateva firme consacrate si este net superioara din punct de vedere al permeabilitatii la vapori.

    2. Inflamabilitate

a. Polistirenul este foarte inflamabil motiv pentru care se ignifugheaza. Procesul de ignifugare intarzie o scurta perioasa de timp arderea acestuia, insa nu il face incombustibil.

b. Vata minerala bazaltica nu este inflamabila.

  3. Rezistenta in timp

a. Polistirenul este sensibil la razele ultraviolete si trebuie acoperit imediat cu masa de spaclu dupa montare. In general are o rezistenta mecanica scazuta si isi pierde capacitatile termoizolante in timp.

b. Vata minerala bazaltica este mult mai rezistenta mecanic si isi mentine proprietatile termoizolante multi ani dupa montaj.

4. Proprietati termoizolante

a. Polistirenul expandat folosit la fatadele cladirilor are in general proprietati termoizolante modeste. Daca este utilizat la grosimea de 100 mm este inutil.

b. Vata minerala bazaltica este mult mai densa si are proprietati termoizolante net superioare.

Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei dicteaza calitatea vietii pe care o vom avea in acea locuinta.

Daca cauti o casa de vanzare, un apartament de vanzare sau o garsoniera de vanzare, asigura-te ca imobilul respectiv este termoizolat corespunzator !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare