Principalele neajunsuri privind folosirea C.L.T. – ului

Principalele neajunsuri privind folosirea C.L.T. – ului !

Așa cum am promis săptămâna trecută, mă voi ține de cuvânt.  Voi vorbi despre ce te-ar putea reține din a lua decizia de a folosi acest produs.

C.L.T. – ul este un foarte bun material constructiv, este natural și mai ales un bun izolator termic. Din păcate are câteva aspecte mai puțîn pozitive. Acestea țîn mai mult de latura financiară a produsului, cu tot ce vine la pachet !

  1. Nu se fabrică la noi în țară

Deși avem o fabrică în zona Timișoarei, această execută mai mult grinzi și alte elemente de rezistență. Principala și cea mai apropiată sursă este în Austria. Vei avea un cost suplimetar cu transportul, care nu este deloc ieftin.

  1. Timp mare de așteptare

Fabricile mari, serioase, cu experiență și utilaje performanțe, capabile să livreze un produs finit calitativ le poți numără pe degetele de la o mâna. Sunt atât de aglomerate încât durata de așteptare a comenzii poate să dureze chiar și un an de zile.

  1. Prețul exorbitant

C.L.T.-ul este un produs foarte scump. Chiar și așa, cererea tot mai mare pe plan mondial l-a făcut din ce în ce mai scump în ultimii ani. Costul unei locuințe executată cu acest tip de material îl depășește cu mult pe cel al uneia din zidărie.

  1. Manoperă

Pe tot cuprinsul țării, avem câteva echipe care știu să lucreze corect cu acest tip de material și care au recomandările necesare. Sunt foarte solicitate, vei aștepta mult la rând și au prețuri destul de piperate. Ține cont că vei avea nevoie de o macara, al cărui preț pe zi pleacă de la 1000 de euro.

  1. Costuri  extra la instalații și finisaje

Nu uită că este o casă pe structura de lemn. La orice casă pe structura de lemn, realizată corect, costurile cu finisajul sunt mult mai mari.  Spre exemplu copexul utilizat la instalația electrică trebuie să fie metalic. Prețul acestuia îl depășește cu mult pe al celui tradițional, din plastic.

  1. Proiectanții

Am întâlnit proiectanți care nici nu știau ce este C.L.T. – ul. De asemenea am întâlnit specialișți care cunoșteau subiectul, au mai proiectat cu acest tip de material, însă nici nu mai vroiau să audă de așa ceva. De ce ? Simplu ! Dacă la proiectarea unei construcții tradiționale pe zidărie se lucrează cu tolerante destul de mari, în cazul de față se lucrează la milimetru ! De asemenea dacă te decizi să folosești acest tip de material îți recomand să-ti angajezi cel mai scump arhitect posibil. Îți vei recupera banii mai târziu la construcție…

Serviciile ieftine nu sunt sustenabile, indiferent de domeniul de activitate !

Acestea sunt principalele neajunsuri privind folosirea C.L.T. – ului cA material constructiv ! Poți opta pentru acest material dacă îți dorești o casă deosebită din multe puncte de vedere, de la design până la calitatea vieții într-o astfel de locuința. Dacă prețul nu este o problema, atunci toate cele mai sus enumerate nu le poți consideră neajunsuri !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

 

 

Compare listings

Compare