Termoizolarea fundației unei construcții noi este de cele mai multe ori trecut cu vederea. Abordarea mioritică a unui domeniu atât de complex cum sunt construcțiile încă se mai simte în România zilelor noastre.
Rădăcinile sunt adânc înfipte într-un trecut nu prea îndepărtat, când cimentul se folosea masiv la proiectele “regimului”. Populația putea cumpără acest material indispensabil doar în cantități mici, prin relații iar că material de termoizolare se folosea celebra zgura de furnal, un reziduu destul de toxic.
În momentul de față la majoritatea construcțiilor se termoizoleaza doar fațada. Se ignoră complet sau parțial, acest aspect la nivelul acoperișului și al fundației. De obicei termoizolarea se realizează cu celebrul polistiren de 10 cm. Cât mai ieftin posibil și fără prea mult studiu al detaliilor tehnice. Cu alte cuvinte acea construcție va întâmpina sezonul rece în tricou !
Hai să ne imaginăm că ieșim afară iarnă, la -10 grade Celsius, îmbrăcăți cu palton, fular, mănuși…dar desculți, fără încălțăminte adecvată sezonului. Așa arată peste 95% din construcțiile din țară noastră.
Etapele necesare pentru o termoizolare de calitate :
1. Angajează un specialist
Angajează un inginer acreditat pe conformarea energetică. Acesta îți va face toate calculele necesare și îți va spune exact ce tip de material să folosești. Dar mai important, îți va arată cum să-l utilizezi corect în așa fel încât întreagă lucrare să fie calitativă . Nu experimenta pe proprii bani. Cu siguranță nu vei face lucrurile că un profesionist care face acest lucru zilnic.
2. Angajează o firma specializată
Montajul corect al termoizolatiei nu este așa de simplu cum cred majoritatea oamenilor. Printre cele mai uzuale probleme întâmpinate sunt montajul incorect și punțile termice rezultate.
Termoizolarea fundației unei construcții noi nu trebuie ignorată. Este un aspect foarte important și de cele mai multe ori uitat !!!
Cu prietenie,
VA URMA…