Compare Listings

Cine a inventat placile de ghips-carton ?

Cine a inventat placile de ghips-carton ?

Te-ai intrebat vreodata cine a inventat placile de ghips-carton? Daca da, atunci afla ca au fost produse pentru prima data in 1888 in Rochester Kent, Marea Britanie. Tehnologia de productie s-a perfectionat intre anii 1910 – 1930 cand aceasta a fost cumparata si patentata in SUA, iar placile au primit  diverse denumiri.

De remarcat ca la noi in tara, acest sistem de lucru a fost reinterpretat in varianta economica. Abordare gresita, care in timp a atras reticenta unor beneficiari mai putin informati.

Sistemul este foarte bine conceput, cu avantaje clare, dar care trebuie respectat si mai ales executat cu mana de lucru calificata !

Sistemul presupune la peretii despartitori, 2 si chiar 3 randuri de placi pe fiecare parte, intercalate corespunzator si cu termoizolatie intre panouri.

Intre suportul de prindere (pardoseala,planseu, pereti)  si profilul UW trebuie sa se monteze o banda de etansare autoadeziva din polietilena expandata. Aceasta imbunatateste rezistenta acustica si de hidroizolare a profilului metalic de condensul datorat diferentei de temperatura dintre profil si perete.

Daca te decizi sa folosesti sistemul produs de Rigips Saint-Gobain, placile sunt de mai multe tipuri in functie de destinatia lor si sunt impartite pe culori:

Albe – sunt usoare, dintr-un material mai putin dens si se folosesc in locuri fara pretentii.

Verzi – sunt grele, dense si se folosesc in bai, bucatarii si in general in spatiile umede

Mov – sunt concepute ca placi fonice, sunt foarte dense, grele si sunt armate pe interior

Roz – sunt placi rezistente la foc, dense si armate pe interior cu fibra de sticla

In ultimii ani au aparut pe piata si materiale de calitate superioara cum sunt cele produse de SINIAT.

Avantaje:

    1.  Rapiditate la montaj

Este un sistem foarte usor si rapid de lucrat. Toate elementele constructive, de la structura metalica, suruburi de ancorare, placile de ghips-carton, benzile de etansare si materialele de finisaj se  gasesc spre achizitie in orice magazin de bricolaj care se respecta.

   2.  Greutate redusa

Un alt atuu al sistemului este greutatea redusa. „Tencuiala uscata” este mult mai usoara decat una clasica unde constructia se ingreuneaza cu tone de nisip, ciment si apa. De asemenea nu necesita perioada de asteptare pentru uscarea acesteia si continuarea lucrarilor de finisaj.

  3.  Modelaj

Placile de ghips-carton se pot modela in aproape orice forma geometrica, limita fiind doar imaginatia si indemanarea meseriasului. Se pot face de la ghene, scafe, spaleti de usi si ferestre, pana la mobilier.

  4.  Planeitatea suprafetelor

Suprafetele sunt mult mai drepte, indiferent ca vorbim despre o simpla tencuiala sau pereti despartitori realizati cu acest sistem.

Cine a inventat placile de ghips-carton ? Prima fabrica a fost deschisa in 1888 in Rochester Kent, Marea Britanie.

La cererea multor clienti care ne-au solicitat consultanta imobiliara de specialitate am creat in premiera pe tara Ghidul cumparatorului de imobil pe care ti-l oferim GRATUIT. Parcurgandu-l, te va ajuta sa iei o decizie de cumparare asumata si mai ales in cunostinta de cauza.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

img

Radu Popa

Articole similare

Anul Nou aduce modificari in constructii

Anul nou aduce modificari in constructii. Toate cladirile ce se vor construi sau pentru care se va...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Cum se monteaza corect tamplaria ferestrelor

Te-ai intrebat vreodata cum se monteaza corect si mai ales eficient din punct de vedere termic,...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Atuurile B.C.A. – ului ca material de constructie

Astazi vom discuta despre atuurile B.C.A. - ului ca material de constructie ! Intr-unul dintre...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa