Avantajele utilizării perlitului ca material termoizolant

Avantajele utilizării perlitului ca material termoizolant în diverse domenii de activitate, de la construcții până la horticultură sau depoluari au devenit tot mai cunoscute. Acesta a devenit tot mai folosit în termoizolarea construcțiilor în ultima perioada.

Iată principalele avantaje ale utilizării acestui material:

    1.  Bun termoizolant 

Cu o conductibilitate termică cuprinsă între 0,040 – 0,045 W/mk , acest material este foarte pretabil pentru lucrările de termoizolare.

Poate fi folosit că material principal între pereții zidiți ai unei construcții sau complementar în golurile blocurilor ceramice. Deja au apărut pe piață blocuri ceramice umplute cu perlit expandat înglobat în golurile acestora.

   2.  Bun fonoizolant

Are proprietăți fonoizolante și acustice bune.

   3.  Material de amestec

Poate fi folosit cu succes că material de amestec. Bineânțeles că este foarte importantă destinația acestuia, interacțiunea cu alte materiale de construcții, precum și dozajul. Folosit într-o cantitate corespunzătoare poate fi amestecat cu sape, tencuieli și mortare.

   4.  Respirabilitatea

Termoizolatia din perlit, respiră. Permite trecerea vaporilor și nu reține umiditatea în masă să. Nu vei întâlnii nicio dată perlit care a mucegăit.

   5.  Este ecologic

Perlitul este un material 100% ecologic și provine din natură. Acesta este o roca  de origine vulcanică care prin tratare termică la peste 1000 grade Celsius, expandeaza. Nu conține substanțe nocive pentru om.

   6.  Este incombustibil

Nu arde și nu întreține arderea. Clasa de reacție la foc este A1, conform normativului European.

   7.  Durabilitate

Este un material durabil în timp. Dacă polistirenul expandat după o perioada relativ mică de timp (maxim 5 ani) începe să-și piardă din calitățile termoizolante, în cazul perlitului perioada de exploatare se întinde pe o durata de timp foarte îndelungată.

Avantajele utilizării perlitului ca material termoizolant sunt nenumărate. Toate studiile de specialitate îl recomandă.

La cererea multor clienți care ne-au solicitat consultanță imobiliară de specialitate am creat în premieră pe țară Ghidul cumpărătorului de imobil pe care ți-l oferim GRATUIT. Parcurgându-l, te va ajută să iei o decizie de cumpărare asumată și mai ales în cunoștință de cauza.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare