Compare Listings

Casa pe structura metalica usoara

Casa pe structura metalica usoara

Casa pe structura metalica usoara, la fel ca si constructiile realizate pe lemn intra in categoria constructiilor percepute ca fiind „mai ieftin” de realizat. Cel putin asa sunt promovate !

Iata principalele aspecte de care trebuie tinut cont privind decizia de a construi pe structura metalica :

    1.  Rapiditatea

In primul rand este rapid sa construiesti pe metal. Totul vine prefabricat, marcat si se monteaza la fata locului. In unele cazuri, in functie de marimea constructiei, ridicarea structurii (fara finisaje) poate sa dureze chiar si o saptamana.

    2.  Costuri reduse cu fundatia

Pentru ca structura este usoara si costurile cu fundatia vor fi mai mici. Mai putin fier, beton si manopera !

   3.  Comportament bun la cutremur

Structurile metalice se comporta cel mai bine in caz de cutremur datorita capacitatii bune de intindere si forfecare a otelului. Toate cladirile cu regim foarte mare de inaltime gen „zgarie nori” sunt construite pe structura metalica.

 

Atunci cand te decizi sa-ti construiesti o casa pe structura metalica usoara ia in calcul la modul cel mai serios urmatoarele aspecte:

 

  1.  Grosimea si tratamentul antirugina al materialului

Grosimea materialului din care se realizeaza profilele este foarte important avand in vedere ca este vorba de structura de rezistenta a casei tale. De asemenea tratamentul antirugina implica galvanizarea la cald cu un strat de zinc care trebuie sa fie cat mai gros. Pana si calitatea suruburilor de prindere este foarte importanta. Toate acestea vin la pachet cu costurile aferente.

 2.  Conductibilitatea termica

Metalul are o conductibilitate termica mare motiv pentru care constructiile realizate pe structura metalica trebuie termoizolate foarte bine. Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei trebuie alese cu grija si mai ales sub indrumarea directa a unui specialist in conformare energetica.

 3.  Revanzarea

In caz de revanzare asigura-te ca iti vei recupera cel putin investitia, in cel mai scurt timp posibil.  Romanii sunt o natie conservatoare si se feresc de constructii care nu sunt facute din beton si caramida.  Ceea ce inseamna ca poate vei vinde mai greu si la un pret sub cel care te-a costat pe tine.

Studiaza cu atentie structura viitoarei tale case inainte de a lua o decizie finala.

La cererea multor clienti care ne-au solicitat consultanta imobiliara de specialitate am creat in premiera pe tara Ghidul cumparatorului de imobil pe care ti-l oferim GRATUIT. Parcurgandu-l, te va ajuta sa iei o decizie de cumparare asumata si mai ales in cunostinta de cauza.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

img

Radu Popa

Articole similare

Principalele neajunsuri privind folosirea C.L.T. – ului

Principalele neajunsuri privind folosirea C.L.T. - ului ! Asa cum am promis saptamana trecuta, ma...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Constructiile din C.L.T. – cherestea incleiata incrucisat

Constructiile din C.L.T. - cherestea incleiata incrucisat, au devenit foarte populare in ultimul...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Cine a inventat placile de ghips-carton ?

Te-ai intrebat vreodata cine a inventat placile de ghips-carton? Daca da, atunci afla ca au fost...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa