Casa pe structură metalică ușoară

Casa pe structură metalică ușoară

Casă pe structura metalică ușoară, la fel că și construcțiile realizate pe lemn intră în categoria construcțiilor percepute că fiind “mai ieftin” de realizat. Cel puțîn așa sunt promovate !

Iată principalele aspecte de care trebuie ținut cont privind decizia de a construi pe structura metalică :

    1.  Rapiditatea

În primul rând este rapid să construieșți pe metal. Totul vine prefabricat, marcat și se montează la față locului. În unele cazuri, în funcție de mărimea construcției, ridicarea structurii (fără finisaje) poate să dureze chiar și o săptămâna.

    2.  Costuri reduse cu fundația

Pentru că structura este ușoară și costurile cu fundația vor fi mai mici. Mai puțîn fier, beton și manoperă !

   3.  Comportament bun la cutremur

Structurile metalice se comportă cel mai bine în caz de cutremur datorită capacității bune de întindere și forfecare a oțelului. Toate clădirile cu regim foarte mare de înălțime gen “zgârie nori” sunt construite pe structura metalică.

 

Atunci când te decizi să-ți construieșți o casă pe structura metalică ușoară ia în calcul la modul cel mai serios următoarele aspecte:

 

  1.  Grosimea și tratamentul antirugina al materialului

Grosimea materialului din care se realizează profilele este foarte important având în vedere că este vorba de structura de rezistență a casei tale. De asemenea tratamentul antirugina implică galvanizarea la cald cu un strat de zinc care trebuie să fie cât mai gros. Până și calitatea suruburilor de prindere este foarte importantă. Toate acestea vin la pachet cu costurile aferente.

 2.  Conductibilitatea termică

Metalul are o conductibilitate termică mare motiv pentru care construcțiile realizate pe structura metalică trebuie termoizolate foarte bine. Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei trebuie alese cu grijă și mai ales sub îndrumarea directă a unui specialist în conformare energetică.

 3.  Revanzarea

În caz de revanzare asigura-te că îți vei recupera cel puțîn investiția, în cel mai scurt timp posibil.  Românii sunt o nație conservatoare și se feresc de construcții care nu sunt făcute din beton și cărămidă.  Ceea ce înseamnă că poate vei vinde mai greu și la un preț sub cel care te-a costat pe ține.

Studiază cu atenție structura viitoarei tale case înainte de a lua o decizie finală.

La cererea multor clienți care ne-au solicitat consultanță imobiliară de specialitate am creat în premieră pe țară Ghidul cumpărătorului de imobil pe care ți-l oferim GRATUIT. Parcurgandu-l, te va ajută să iei o decizie de cumpărare asumată și mai ales în cunoștință de cauza.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare