Cum se montează corect tâmplăria ferestrelor
Cum se montează corect tâmplăria ferestrelor
Te-ai întrebat vreodată cum se montează corect și mai ales eficient din punct de vedere termic, tâmplăria ferestrelor ?
Zilnic văd ferestre montate necorespunzător și bineînțeles că defectul profesional nu mă lasă să trec nepăsător. Astăzi te voi ajută să înțelegi cum se montează corect tâmplăria ferestrelor. Vei ști la ce să fii atent atunci când te vei află într-o situație similară la casa ta !
Este un subiect atât de complex, încât va fi greu să-l expun într-un singur articol de blog. Totuși voi încerca să concentrez informația cât pot de mult.
În ultimii ani au apărut pe piață ferestre tot mai performante din punct de vedere energetic. Tâmplării executate din PVC, aluminiu, sau lemn stratificat. De la tâmplării cu multe camere, unele cu material termoizolant injectat sub presiune în ele, până la geamuri cu trei sau mai multe foi de sticlă.
Cu toții știm că aluminiul este un foarte bun conductor termic, motiv pentru care este folosit că material constructiv pentru radiatoarele din diverse industrii.
Poate te întrebi care este legătură dintre aluminiu, radiatoare și ferestre ?!
Ei bine...
Studiile au arătat că bagheta de aluminiu cu rol separator dintre foile de sticlă, este responsabilă pentru cele mai mari pierderi de căldură. De curând a fost înlocuită cu un material care nu este conductor termic, însă este destul de scump și se folosește mai ales la ferestrele cu grad înalt de performanță energetică.
Tehnologia avansează cu pași rapizi și în acest domeniu. Din păcate, montajul a rămas în urmă din neștiință, nepăsare și indolență.
- Montaj greșit
- mucegai
- diferențe termice mari în zona ferestrelor
- pierderi mari de căldură
- "curent"
- Montaj corect
Articole asemanatoare