Casă de închiriat Brașov – idei pentru un contract bine scris

Cauți o casă de închiriat Brașov? Felicitări! Probabil te afli în etapa în care vrei să faci ceva schimbări în viața ta de până acum. Fie că urmează să îți întemeiezi o familie nouă, fie că ai planuri de extindere a business-ului propriu – toate acestea s-ar putea să te ducă spre soluția de mai sus.

O casă de închiriat Brașov presupune un contract bine scris, citit cu multă atenție, atât de proprietar, cât și de chiriaș. Fiind un contract bilateral, voința ambelor părți trebuie să iasă cât mai bine în evidență.

Ce presupune încheierea unui contract pentru o casă de închiriat Brașov?

O casă de închiriat Brașov poate fi găsită prin intermediul unei agenții imobiliare Brașov. Reprezentanții acesteia țin legătura cu tine și te protejează în fața oricăror clauze ce ți-ar putea deveni dăunătoare. Indiferent cum, este bine să citești cu atenție, să redactezi cu atenție și să ceri sfatul unui avocat, mai ales atunci când valoarea proprietății este mare.

Iată totuși ce presupune încheierea unui contract de închiriere:

  • Părțile contractante

O casă de închiriat Brașov presupune plata unei chirii consistente și de aceea, este bine ca la încheierea contractului să se evidențieze părțile contractante. Persoanele fizice trebuie identificate prin cărțile de identitate, iar persoanele juridice prin actele de înființare ale societății comerciale. În cazul în care una dintre părți nu se poate prezenta, poate fi reprezentată prin procură încheiată în fața notarului public.

  • Obiectul contractului de închiriere

Obiectul contractului de închiriere pentru o casă de închiriat Brașov trebuie bine evidențiat prin intermediul contractului. Pe de o parte, este nevoie să se specifice adresa, numărul de camere, iar pe de altă parte să se evidențieze datele cadastrale ale imobilului. În același timp, în interiorul contractului de închiriere este bine să se specifice dacă terenul din jurul locuinței este sau nu parte din ceea ce urmează să se închirieze.

  • Actele care demonstrează proprietatea

Acestea demonstrează temeiul juridic în baza cărora urmează să fie închiriată locuința respectivă. Evită să plătești o chirie pe încredere, ci ai în vedere actele care demonstrează dreptul de a închiria al persoanei respective, fie că este vorba despre persoană fizică, fie de persoană juridică.

  • Verificare sarcini

Iată un subiect cât se poate de interesant. Verifică existența sarcinilor, așa numitele ipoteci sau privilegii care ar putea împiedica închirierea imobilului respectiv. Mai ales astăzi, când numărul contractelor de vânzare-cumpărare cu ipotecă este mare este bine să verifici cu atenție. Nu uita că prin contractul Prima Casă, dreptul de închiriere se face doar cu acordul băncii, dar adesea este respins. La fel este și cazul în care există drept de uzufruct viager – de această dată este nevoie și de acordul uzufructuarului.

  • Durata contractului de închiriere

Este nevoie să se specifice cât mai exact durata contractului de închiriere. În funcție de această clauză, pe tot parcursul contractului, chiriașul trebuie să se comporte ca un bun proprietar. De asemenea, proprietarul poate cere rezilierea atunci când chiriașul este în culpă și este demonstrat acest lucru, pe când chiriașul poate cere rezilierea prin preaviz cu una-două luni înainte.

  • Valoarea chiriei și modalitatea de plată 

Acesta este un alt aspect cât se poate de important. Un contract de închiriere pentru o casă de închiriat Brașov are nevoie să fie inclusă valoarea chiriei, dar și modalitatea de plată. Tot aici, se va specifica și garanția solicitată de proprietar.

  • Obligațiile părților

Fiind un contract, este bine să se evidențieze cât mai clar obligațiile părților. Pornind de la plata chiriei și până la respectarea dreptului de folosință pașnică asupra imobilului de închiriat – toate acestea sunt introduse în această rubrică, necesară a contractului de închiriere.

Inventarul bunului imobil, clauzele de reziliere, condițiile de forță majoră, însoțesc clauzele unui contract de închiriere bine scris. 

Iată AICI un model de contract de închiriere.

De asemenea, dacă ai unul sau mai multe subiecte preferate pe care ai vrea să le abordăm pe viitor, nu ezita să ne scrii. Vom fi încântați să le aflăm!

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

Compare listings

Compare