Capacitatea de adaptare la piața imobiliară

Capacitatea de adaptare la piață imobiliară este principalul aspect care garantează succesul în domeniu. Din păcate majoritatea proprietarilor de locuințe, indiferent că sunt oferite spre vânzare sau închiriere au această problema.

Dacă eșți proprietar de imobil a cărui destinație este închirierea, evita greșelile care te pot costă bani.

Astăzi vreau să-ți expun câteva aspecte importante de care ne lovim zilnic, că agenție imobiliară, de la prețul cerut, condițiile oferite, până la promovarea imobilului:

  1. Prețul pieței este dictat de cerere și oferta. Piață imobiliară este tranzitată de veri și ierni economice. Adaptează-ți cerințele în funcție de aceșți factori. Decât să aștepți luni de zile prețul visat, mai bine închiriază la oferta momentului și astfel vei scuti timp prețios. Mai devreme sau mai târziu, tot prețul pieței îl vei obține.
  2. Pentru că trăim în 2020 și vremurile sunt total diferite față de acum 20 de ani, evita mobilierul bunicii și decorațiuni tip “răpirea din seray”. Nu aglomera camerele cu piese de mobilier inutile. Evita culorile închise și orice are legătură cu franjuri și ciucurei, mai mult sau mai puțîn colorați.
  3. Încearcă să oferi spre închiriere un imobil care este ieftin de întreținut. Întotdeauna un potențial chiriaș este interesat de o “chirie” ale cărei facturi la utilități sunt cât mai mici. Termoizoleaza clădirea, montează o centrală termică eficientă și verifică dacă tâmplăria geamurilor și ușilor se închide corespunzător.
  4. Igenizeaza imobilul de fiecare dată când îl scoți spre închiriere. Prezența mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute, în general descurajează clienții. Repara tot ceea ce este stricat și oferă o curățenie impecabilă.
  5. Creează cât mai multe spații de depozitare. Chiriașii evita în general imobilele unde nu au spațiu de depozitare suficient.
  6. Califică-ți viitorii clienți. De multe ori, chiar dacă obții un preț mai mic decât ți-ai dorit, vei câștigă printr-un parteneriat pe termen lung.

Capacitatea de adaptare la piață imobiliară este unul dintre cele mai importante aspecte care îți  garantează succesul. Dacă ai o casă de închiriat, un apartament de închiriat, o garsonieră de închiriat un spațiu comercial de închiriat, un spațiu de birouri de închiriat, ține cont de  puterea de cumpărare care este în piață la momentul respectiv. Alege să numeri banii, nu să visezi la ei !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

 

 

Compare listings

Compare