Califică potențialii chiriași și evită surprizele

Califică potențialii chiriași și evita surprizele care pot apărea pe parcurs. Pentru că în țara  noastră simțul proprietății este puternic înrădăcinat, majoritatea chiriilor sunt tranzitorii. Unele persoane caută chirie brasov pe perioadă scurtă și foarte scurtă. Din acest motiv relația cu viitorul chiriaș poate fi o loterie memorabilă!

Iată câteva sfaturi utile văzute de agenții imobiliari care fac acest lucru zilnic :

   1.  Perioada contractuală

Perioada contractuală trebuie să fie de minim un an de zile. Dacă este mai mică atunci se încadrează la regim hotelier sau termen scurt și prețul va fi mult mai mare.

   2.  Veniturile chiriașilor

Asigura-te că cunoști exact care sunt veniturile viitorului chiriaș. Are un loc de muncă stabil ? Unde anume ? Își permite chiria plus plata utilităților aferente?

   3.  Garantarea contractului

Pentru bună desfășurare a contractului, evitarea de daune și/sau neplati, se cere o garanție în avans. Dacă chiriașul nu-și permite garanția, înseamnă că nu este partenerul potrivit.

  4.  Plata facturilor de utilități

Îți recomand să te ocupi personal de plata facturilor. Au fost nenumărate cazuri când acestea nu au fost plătite la timp sau deloc pentru o perioada extinsă de timp. S-a ajuns până la demontarea contoarelor de utilități de către furnizori !

  5. Inspectarea locuinței 

Inspectarea locuinței de către proprietar, conform contractului de închiriere se face o dată pe luna. De fiecare dată chiriașul trebuie înștiințat din timp în legătură cu această vizită.

  6. Concesiile

Dacă la ultima petrecere a trezit tot blocul iar vecinii au chemat poliția, dacă sunt daune materiale care însumează maxim jumătate din valoarea garanției atunci nu trebuie să faci concesii.

Califică potențialii chiriași și evita surprizele neplăcute. Dacă nu ai timp sau pur și simplu nu ai cunoștințele necesare, atunci apeleazala la experiență unui profesionist care face acest lucru zilnic.

Dacă ai o casă de închiriat, un apartament de închiriat, un spațiu de birouri de închiriat, un spațiu comercial de închiriat, o garsonieră de închiriat, te putem ajută în tot acest demers, de la găsirea chiriașilor, calificarea lor, până la perfectarea actelor necesare.

 

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

One thought on “Califică potențialii chiriași și evită surprizele”

  • Capacitatea de adaptare la piata imobiliara – Startimob

    […] Califica-ti viitorii chiriasi. De multe ori, chiar daca obtii mai putini bani decat ti-ai dorit, vei castiga printr-un parteneriat […]

Comments are closed.

Compare listings

Compare