Compare Listings

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele care pot aparea pe parcurs. Pentru ca in tara  noastra simtul proprietatii este puternic inradacinat, majoritatea chiriilor sunt tranzitorii. Unele persoane cauta chirie pe perioada scurta si foarte scurta. Din acest motiv relatia cu viitorul chirias poate fi o loterie memorabila !

Iata cateva sfaturi utile vazute de agentii imobiliari care fac acest lucru zilnic :

   1.  Perioada contractuala

Perioada contractuala trebuie sa fie de minim un an de zile. Daca este mai mica atunci se incadreaza la regim hotelier sau termen scurt si pretul va fi mult mai mare.

   2.  Veniturile chiriasilor

Asigura-te ca cunosti exact care sunt veniturile viitorului chirias. Are un loc de munca stabil ? Unde anume ? Isi permite chiria plus plata utilitatilor aferente?

   3.  Garantarea contractului

Pentru buna desfasurare a contractului, evitarea de daune si/sau neplati, se cere o garantie in avans. Daca chiriasul nu-si permite garantia, inseamna ca nu este partenerul potrivit.

  4.  Plata facturilor de utilitati

Iti recomand sa te ocupi personal de plata facturilor. Au fost nenumarate cazuri cand acestea nu au fost platite la timp sau deloc pentru o perioada extinsa de timp. S-a ajuns pana la demontarea contoarelor de utilitati de catre furnizori !

  5. Inspectarea locuintei 

Inspectarea locuintei de catre proprietar, conform contractului de inchiriere se face o data pe luna. De fiecare data chiriasul trebuie instiintat din timp in legatura cu aceasta vizita.

  6. Concesiile

Daca la ultima petrecere a trezit tot blocul iar vecinii au chemat politia, daca sunt daune materiale care insumeaza maxim jumatate din valoarea garantiei atunci nu trebuie sa faci concesii.

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele neplacute. Daca nu ai timp sau pur si simplu nu ai cunostintele necesare, atunci apeleazala la experienta unui profesionist care face acest lucru zilnic.

 

Cu prietenie,

Agentia Imobiliara STARTIMOB.

 

VA URMA…

img

Popa Radu

Related posts

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ?

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ? Daca iti pui aceasta intrebare, atunci te indrepti in...

Continuați lectură
de Popa Radu

Teoria celor șase grade de separare

Teoria celor șase grade de separare se tot discută de la inceputul secolului trecut. Este un...

Continuați lectură
de Popa Radu

Fereste-te de hoti cand iti vinzi locuinta !

Fereste-te de hoti cand iti vinzi locuinta. Angajeaza un agent imobiliar profesionist care sa...

Continuați lectură
de Popa Radu