Teoria celor șase grade de separare

Teoria celor șase grade de separare se tot discută de la începutul secolului trecut. Este un subiect care atrage experți din mai multe domenii de activitate. Printre aceștia sunt companii de tehnologie precum Facebook și Microsoft.

Această teorie prevede că orice persoană este conectată la altă prin alte cinci persoane. Aplicat sectorului imobiliar înseamnă că orice consultant în acest domeniu se află la doar cinci persoane distanță de potențialii clienți.

Primul promotor al acestei idei este scriitorul de origine maghiară Frigyes Karinthyloa. Acesta a propus la începutul secolului trecut într-una din povestirile sale o idee interesantă. Numărul de cunoscuți pe care îi avem crește exponențial cu fiecare legătură care face parte din lanțul de contacte !

Iată câteva studii efectuate în acest sens de către cei mai mari jucători din piață:

    1.  Facebook

Facebook și Universitatea din Milano, în urmă unui studiu aprofundat au concluzionat că gradele de separare pe această platforma sunt de 4.74.

Pentru a realiza acest studiu, Facebook a analizat 721.000.000 de utilizatori și a stabilit că prin creșterea acestui număr, gradele de separare vor fi mult mai mici, ajungând chiar la o medie cuprinsă între 4 și 5 grade.

    2.  Microsoft

Microsoft și-a analizat utilizatorii de Messenger, o platformă foarte utilizată nu de mult și care la momentul respectiv avea milioane de utilizatori activi în întreaga lume. S-a ajuns la concluzia că gradele de separare erau de 6.6.

Teoria celor șase grade de separare este demonstrată și verificată în urmă multor teste de-a lungul timpului.

Social media și tehnologia actuală ajută la scăderea gradelor de separare între un consultant imobiliar și cliențîi acestuia. Totuși, stabilirea relațiilor interpersonale față în față este și va fi mult timp de acum în colo un mod foarte eficient de a obține potențiali clienți.

Ai o casă de vânzare, un apartament de vânzare, o garsonieră de vânzare, un teren de vânzare, un spațiu comercial de vânzare, și nu are cine să te ajute cu un plan de marketing personalizat și consultanță imobiliară profesionistă ? Atunci poți apela la noi cu încredere !

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

VA URMA…

Compare listings

Compare