Compare Listings

Teoria celor șase grade de separare

Teoria celor șase grade de separare

Teoria celor șase grade de separare se tot discută de la inceputul secolului trecut. Este un subiect care atrage experți din mai multe domenii de activitate. Printre acestia sunt companii de tehnologie precum Facebook si Microsoft.

Aceasta teorie prevede că orice persoană este conectată la alta prin alte cinci persoane. Aplicat sectorului imobiliar înseamnă că orice consultant in acest domeniu se află la doar cinci persoane distanță de potențialii clienți.

Primul promotor al acestei idei este scriitorul de origine maghiara Frigyes Karinthyloa. Acesta a propus la inceputul secolului trecut într-una din povestirile sale o idee interesanta. Numărul de cunoscuți pe care îi avem crește exponențial cu fiecare legătură care face parte din lanțul de contacte !

Iata cateva studii efectuate in acest sens de catre cei mai mari jucatori din piata:

    1.  Facebook

Facebook și Universitatea din Milano, in urma unui studiu aprofundat au concluzionat că gradele de separare pe aceasta platforma sunt de 4.74.

Pentru a realiza acest studiu, Facebook a analizat 721.000.000 de utilizatori și a stabilit că prin creșterea acestui număr, gradele de separare vor fi mult mai mici, ajungând chiar la o medie cuprinsă între 4 și 5 grade.

    2.  Microsoft

Microsoft și-a analizat utilizatorii de Messenger, o platformă foarte utilizată nu de mult și care la momentul respectiv avea milioane de utilizatori activi in întreaga lume. S-a ajuns la concluzia că gradele de separare erau de 6.6.

Teoria celor șase grade de separare este demonstrata si verificata in urma multor teste de-a lungul timpului.

Social media și tehnologia actuala ajută la scăderea gradelor de separare între un consultant imobiliar și clienții acestuia. Totusi, stabilirea relațiilor interpersonale fata in fata este si va fi mult timp de acum in colo un mod foarte eficient de a obține potentiali clienti.

Cu prietenie,

Agentia Imobiliara STARTIMOB.

VA URMA…

img

Popa Radu

Related posts

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ?

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ? Daca iti pui aceasta intrebare, atunci te indrepti in...

Continuați lectură
de Popa Radu

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele care pot aparea pe parcurs. Pentru ca in tara ...

Continuați lectură
de Popa Radu

Fereste-te de hoti cand iti vinzi locuinta !

Fereste-te de hoti cand iti vinzi locuinta. Angajeaza un agent imobiliar profesionist care sa...

Continuați lectură
de Popa Radu