Greșeli de evitat la vânzarea imobilelor

Am observat  de-a lungul timpului câteva greșeli de evitat la vânzarea imobilelor. Dacă nu ții cont de anumite aspecte și strategii de vânzare, vei face greșeli care te vor costa timp și bani.

  1. Prețul cerut

În cele mai multe cazuri, prețul cerut este raportat la nevoile proprietarilor, fără a avea la baza vreun studiu de piață sau este stabilit în funcție de atașamentul emoțional față de imobil.

Potențialii cumpărători nu oferă prețul cerut doar pentru că cineva are anumite nevoi de rezolvat. De asemenea, pe nimeni nu interesează faianța cumpărată cu mare trudă acum 20 de ani.

Prin urmare, stabilește prețul pentru imobilul tău în baza unui studiu de piață foarte clar și bine definit. Înțelege că, majoritatea cumpărătorilor, își alocă timp să vadă cât mai multe proprietăți, iar dacă ceri un preț peste cel al pieței, nu faci decât să ajuți concurența să vândă înaintea ta !

Prețul este stabilit și dictat de piața imobiliară, de cerere și oferta !

  1. Promovarea

Strategia de marketing joacă un rol crucial în procesul de vânzare. La nivel de oraș și de țară se promovează mii de imobile în fiecare secundă. Ca să fii vizibil în piață și să ai o vânzare rapidă, trebuie să investeșți sume serioase de bani.

Prezența în mediul online reprezintă doar o parte din marketingul realizat ca strategie de vânzare !

  1. Prezentarea imobilului

Asigura-te că vei realiza o prezentare memorabilă și nu în ultimul rând cât mai apropiată de realitate. Stageing-ul reprezintă pregătirea unei proprietăți spre vânzare și este necesar în vederea realizării unor fotografii reprezentative care să ajute în demersul tău de a vinde rapid și la un preț cât mai bun.

  1. “Colaborarea”

Nici nu realizezi ce deserviciu îți faci atunci când “colaborezi” cu mai multe companii de consultanță imobiliară. Vei avea proprietatea “promovată” cu diverse poze, mai mult sau mai puțin atractive, diverse texte, unele realizate profesionist, altele după ureche…cu suprafețe diferite și chiar prețuri diferite!

Lipsa unei prezentări unitară în piață este greșeală cel mai des întâlnită.

Atâta timp cât nu angajezi pe nimeni să-ți reprezinte interesele, va fi o “colaborare” doar în viziunea ta. Această “colaborare” fantezistă este una păguboasă, în care toată motivația ta de a vinde va fi folosită în detrimentul tău.

Ține cont că nimeni nu-și va investi timpul, energia și resursele financiare, deloc de neglijat, dacă răsplata muncii și mai ales a investiției nu îi este garantată printr-un acord scris !

Acestea sunt doar câteva greșeli de evitat la vânzarea imobilelor !

Dacă ai un apartament de vânzare, o casă de vânzare, o garsonieră de vânzare, o pensiune de vânzare, un hotel de vânzare, sau doar un teren de vânzare, ține cont de factorii cheie enumerați mai sus și îți garantez succesul !

 

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare