Compare Listings

Greseli de evitat la vanzarea imobilelor

Greseli de evitat la vanzarea imobilelor

Am observat  de-a lungul timpului cateva greseli de evitat la vanzarea imobilelor. Daca nu tii cont de anumite aspecte si strategii de vanzare, vei face greseli care te vor costa timp si bani.

   1.  Pretul cerut

In cele mai multe cazuri, pretul cerut este raportat la nevoile proprietarilor, fara a avea la baza vreun studiu de piata sau este stabilit in functie de atasamentul emotional fata de imobil.

Potentialii cumparatori nu ofera pretul cerut doar pentru ca cineva are anumite nevoi de rezolvat. De asemenea, pe nimeni nu intereseaza faianta cumparata cu mare truda acum 20 de ani.

Prin urmare, stabileste pretul pentru imobilul tau in baza unui studiu de piata foarte clar si bine definit. Intelege ca, majoritatea cumparatorilor, isi aloca timp sa vada cat mai multe proprietati, iar daca ceri un pret peste cel al pietei, nu faci decat sa ajuti concurenta sa vanda inaintea ta !

Pretul este stabilit si dictat de piata imobiliara, de cerere si oferta !

2. Promovarea

Strategia de marketing joaca un rol crucial in procesul de vanzare. La nivel de oras si de tara se promoveaza mii de imobile in fiecare secunda. Ca sa fii vizibil in piata si sa ai o vanzare rapida, trebuie sa investesti sume serioase de bani.

Prezenta in mediul online reprezinta doar o parte din marketingul realizat ca strategie de vanzare !

3. Prezentarea imobilului

Asigura-te ca vei realiza o prezentare memorabila si nu in ultimul rand cat mai apropiata de realitate. Stageing-ul reprezinta pregatirea unei proprietati spre vanzare si este necesar in vederea realizarii unor fotografii reprezentative care sa ajute in demersul tau de a vinde rapid si la un pret cat mai bun.

  4. „Colaborarea”

Nici nu realizezi ce deserviciu iti faci atunci cand „colaborezi” cu mai multe companii de consultanta imobiliara. Vei avea proprietatea „promovata” cu diverse poze, mai mult sau mai putin atractive, diverse texte, unele realizate profesionist, altele dupa ureche…cu suprafete diferite si chiar preturi diferite!

Lipsa unei prezentari unitara in piata este greseala cel mai des intalnita.

Atata timp cat nu angajezi pe nimeni sa-ti reprezinte interesele, va fi o „colaborare” doar in viziunea ta. Aceasta „colaborare” fantezista este una paguboasa, in care toata motivatia ta de a vinde va fi folosita in detrimentul tau.

Tine cont ca nimeni nu-si va investi timpul, energia si resursele financiare, deloc de neglijat, daca rasplata muncii si mai ales a investitiei nu ii este garantata printr-un acord scris !

Acestea sunt doar cateva greseli de evitat la vanzarea imobilelor !

Daca ai un apartament de vanzare, o casa de vanzare, o garsoniera de vanzare, o pensiune de vanzare, un hotel de vanzare, sau doar un teren de vanzare, tine cont de factorii cheie enumerati mai sus si iti garantez succesul !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

img

Radu Popa

Articole similare

Cum să vinzi un imobil rapid !

Cum să vinzi un imobil rapid și la cel mai bun preț din piață! Salut și bine te-am...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Când se aplică TVA la vânzarea imobilelor !

Când se aplică TVA la vânzarea imobilelor in calitate de persoană fizică ! Contribuabilul...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Contractul de inchiriere dintre proprietar si chirias

Contractul de inchiriere dintre proprietar si chirias. Salutare si bine te-am regasit la un nou...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa