Compare Listings

Ce reprezinta cartea tehnica a constructiei ?

Ce reprezinta cartea tehnica a constructiei ?

Ce reprezinta cartea tehnica a constructiei ? Aceasta este un document care cuprinde toate actele constructiei, de la proiect cu avizele aferente, pana la recepția lucrarilor. Este întocmită de catre dirigintele de șantier și este predată la finalul lucrărilor, beneficiarului.

Toate dispozițiile legale privind acest aspect, se regăsesc în Legea nr. 10 din 1995, cu modificările și completările ulterioare, precum și în regulamentul privind recepția construcțiilor, intrat in vigoare din anul 2017.

Legiuitorul prevede o serie de responsabilitati, atat din partea constructorului cat si din partea beneficiarului privind intocmirea acestui document.

În situația nerespectării legii, se impun sancțiuni cu amendă ce poate ajunge până la 10.000 de lei pentru construcțiile tip blocuri de locuinte sau ansambluri rezidentiale în cazul în care cartea tehnică nu este întocmită de catre dezvoltator sau nu este predată beneficiarilor.

Cartea tehnica a constructiei cuprinde urmatoarele documente :

1. Proiectarea

2. Execuția tehnică, plus avizele de construcție

3. Recepția construcției

4. Exploatarea, întreținerea, repararea și urmărirea comportării în timp, plus un jurnal al evenimentelor

Nu este obligatorie întocmirea cărții tehnice la casele cu regim de inaltime P+1, indiferent ca sunt construite în mediul urban sau rural și cele construite în regie proprie. De asemenea sunt scutite construcțiile minore, anexele gospodaresti, unele spații de depozitare, precum si construcțiile cu destinație temporară. Chiar și așa, construcțiile de tip bloc sau ansamblurile rezidentiale, care sunt formate din case cu regimul de inaltime P+1, trebuie să dețină acest dosar.

Ce reprezinta cartea tehnica a constructiei ? Unul dintre cele mai importante documente care trebuie sa le primesti la achizitie.

Atunci cand cauti o casa de vanzare, un duplex de vanzare, un apartament de vanzare sau poate doar o garsoniera de vanzare, de la dezvoltator, asigura-te ca vei primi toate documentele necesare ! In caz contrar iti va fi dificil sa revinzi imobilul unor potentiali clienti cumparatori care sunt informati.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

img

Radu Popa

Articole similare

Dezvoltatorul imobiliar a intârziat livrarea locuinței

Dezvoltatorul imobiliar a intârziat livrarea locuinței tale? Nu știi ce ai de...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Garanția de bună execuție a construcției

Garanția de bună execuție a constructiei in cazul imobilelor noi este obligatorie. Dar ce faci...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Cum să vinzi un imobil rapid !

Cum să vinzi un imobil rapid și la cel mai bun preț din piață! Salut și bine te-am...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa