Compare Listings

Tranzactiile imobiliare din Brasov sub regimul Covid – 19

Tranzactiile imobiliare din Brasov sub regimul Covid – 19

Tranzactiile imobiliare din Brasov sub regimul COVID- 19 sunt normale. Conform informatiilor oferite de A.N.C.P.I. in luna martie a anului acesta, s-au tranzactionat in judetul Brasov 1937 de proprietati. Cu 268 mai putine decat luna precedenta, dar mai multe decat in aceeasi luna a anului 2019.

Desii piata vanzarilor este in usoara stagnare (nesemnificativa), la chirii observam o cerere in usoara crestere pe sectorul rezidential. 

Iata cateva tendinte imobiliare  in aceasta perioada :

 

   1. Regimul hotelier

Datorita situatiei actuale tot turismul este afectat, la fel si inchirierea in regim hotelier. Toate proprietatile care in mod normal se inchiriau cu ziua, acum se gasesc pe piata spre inchiriere pe o perioada de 3-6 luni maxim, urmand sa reintre in circuit dupa ridicarea restrictiilor de circulatie si revigorarea turismului.

   2. Vanzarile

Pe sectorul rezidential observam mai mult o tatonare din partea potentialilor clienti cumparatori. Desii preturile nu au scazut, unii cumparatori inca mai spera la o situatie similara cu cea din 2008, ceea ce nu se va intampla.

   3. Proprietatile izolate

O alta tendinta pe care o observam in aceasta perioada este cererea de case izolate cu foarte putini vecini sau aproape inexistenti. Majoritatea cererilor vin din partea familiilor cu copii mici care doresc sa-i protejeze de actuala pandemie si mai ales sa le ofere libertate de miscare.

  4. Proprietatile deosebite

Un alt aspect notabil, similar oarecum cu perioada ce a urmat dupa criza mondiala din 2008 este aparitia pe piata a imobilelor interesante care in mod normal sunt rar oferite spre vanzare.

 

Tranzactiile imobiliare din Brasov sub regimul Covid – 19 se incadreaza in parametrii normali. Desi observam o usoara stagnare, aceasta este doar de tatonare, cererea fiind in continuare mare, in special pe sectorul rezidential.

Suntem agentia imobiliara STARTIMOB si pana data viitoare, fereste-te de noul coronavirus.

VA URMA…

img

Popa Radu

Related posts

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ?

Cum poti avea succes ca agent imobiliar ? Daca iti pui aceasta intrebare, atunci te indrepti in...

Continuați lectură
de Popa Radu

Teoria celor șase grade de separare

Teoria celor șase grade de separare se tot discută de la inceputul secolului trecut. Este un...

Continuați lectură
de Popa Radu

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele

Califica potentialii chiriasi si evita surprizele care pot aparea pe parcurs. Pentru ca in tara ...

Continuați lectură
de Popa Radu