Tranzacțiile imobiliare din Brașov sub Covid

Tranzacțiile imobiliare din Brașov

Tranzacțiile imobiliare din Brașov sub COVID sunt normale. Conform informațiilor oferite de A.N.C.P.I. în luna martie a anului acesta, s-au tranzacționat în județul Brașov 1937 de proprietăți. Cu 268 mai puține decât luna precedentă, dar mai multe decât în aceeași luna a anului 2019.

Desii piață vânzărilor este în ușoară stagnare (nesemnificativă), la chirii observăm o cerere în ușoară creștere pe sectorul rezidențial.

Iată câteva tendințe imobiliare  în această perioada :

 

   1. Regimul hotelier

Datorită situației actuale tot turismul este afectat, la fel și închirierea în regim hotelier. Toate proprietățile care în mod normal se închiriau cu ziua, acum se găsesc pe piață spre închiriere pe o perioada de 3-6 luni maxim, urmând să reintre în circuit după ridicarea restricțiilor de circulație și revigorarea turismului.

   2. Vânzările

Pe sectorul rezidențial observăm mai mult o tatonare din partea potențialilor clienți cumpărători. Desii prețurile nu au scăzut, unii cumpărători încă mai speră la o situație similară cu cea din 2008, ceea ce nu se va întâmplă.

   3. Proprietățile izolate

O altă tendința pe care o observăm în această perioada este cererea de case izolate cu foarte puțini vecini sau aproape inexistenți. Majoritatea cererilor vin din partea familiilor cu copii mici care doresc să-i protejeze de actuală pandemie și mai ales să le ofere libertate de mișcare.

  4. Proprietățile deosebite

Un alt aspect notabil, similar oarecum cu perioada ce a urmat după criză mondială din 2008 este apariția pe piață a imobilelor interesante care în mod normal sunt rar oferite spre vânzare.

 

Tranzacțiile imobiliare din Brașov sub regimul Covid – 19 se încadrează în parametrii normali. Deși observăm o ușoară stagnare, această este doar de tatonare, cererea fiind în continuare mare, în special pe sectorul rezidențial.

Dacă ai un apartament de vânzare, o casă de vânzare, o garsonieră de vânzare sau un teren de vânzare, ne poți contacta cu încredere.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare