Stabileste pretul corect pentru locuinta ta

imobiliare brasov

Stabileste pretul  corect pentru locuinta ta, atunci cand te decizi sa o vinzi. La fel cum ar proceda un agent imobiliar profesionist.

Majoritatea proprietarilor tind sa supraevalueze pretul pentru ca sunt atasati emotional de locuintele lor.

Multi au auzit de la prieteni sau rude care si-au vandut locuintele aparent similare la preturi mult mai mari, iar altii pur si simplu isi lasa loc de negociere.

Iti recomand sa fii atent cum iti pozitionezi pretul in piata, in asa fel incat sa nu-ti indepartezi potentialii clienti cumparatori cu un pret peste media proprietatilor cu caracteristici similare cu a ta.

Un pret prea mare face ca locuinta sa ramana un timp mai indelungat pe piata si sa ajute concurenta sa vanda mai repede.

Daca ai o casa de vanzare, un apartament de vanzare, un teren de vanzare, o garsoniera de vanzare sau poate chiar un spatiu comercial de vanzare, atunci urmeaza pasii de mai jos:

      1. Locatia 

Proximitatea fata de scoli, gradinite, centre comerciale, statii de transport public, etc. sunt un factor major de decizie pentru potentialii tai cumparatori.

      2. Gradul de risc seismic al locuintei

Gradul de risc seismic in care este incadrata proprietatea poate scadea pretul acesteia vertiginos sau poate face chiar imposibila vanzarea in unele cazuri.

      3. Compartimentarea imobilului

Tipul de compartimentare decomandat are cautare mai mare decat cel semidecomandat sau cel tip vagon, de asemenea si pretul tinde sa fie putin mai mare.

     4. Etajul la care este situata proprietatea

Etajul este un factor de decizie major atunci cand vorbim de apartamente de bloc. Cumparatorii tind sa caute si sa aprecieze mai mult proprietatile situate la etaje intermediare. Aceste proprietati tind sa aiba un pret usor ridicat.

     5. Imbunatatirile

Imbunatatirile joaca un rol important in stabilirea pretului. Daca locuinta detine geamuri in stare buna, usi  de calitate, mobilier deosebit, finisaje realizate cu materiale si manopera premium, atunci si pretul va creste.

    6. Numarul bailor

O locuinta cu 3 camere si 2 bai va fi mai atractiva decat una cu o singura baie. De asemenea imobilele, ale caror bai au aerisire naturala cu geam, par sa fie mai avantajate.

 

Stabileste pretul  corect pentru locuinta ta !

O strategie gresita de la bun inceput, se poate termina prin timp pierdut cu costurile aferente. Insa de cele mai multe ori cu o vanzare sub pretul pietei !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare