Atunci cand cumperi locuinta noua de la dezvoltator

locuinta noua de la dezvoltator

Atunci cand cumperi locuinta noua de la dezvoltator, fii atent la urmatoarele aspecte importante, pe care am sa le prezint asa cum le intampina agentii imobiliari zilnic:

 1. Verifica ce capital social are societatea comerciala din spatele dezvoltatorului.

Daca capitalul social este minimul impus de legiuitor, aceea este garantia dezvoltatorului. In caz de intrare in insolventa te vei lupta in instanta pentru acea suma si poate vei fi ultimul la masa credala.

 2. Asigura-te inainte de a face orice plata ca dezvoltatorul este proprietarul terenului.

Verifica daca sunt litigii asupra terenului. De asemenea poti intreba la primaria pe raza careia se realizeaza constructia daca dezvoltatorul are autorizatie de constructie si toate avizele necesare.

 3. Urmareste etapele de constructie.

  a. fundatia este bine sa fie hidroizolata si termoizolata corespunzator.

  b. asigura-te ca nu se introduce moloz cu rol de umplutura inainte de turnarea placii de beton peste elevatie; acesta are tendinta de a retine umiditatea in timp.

  c. elementele structurale de beton este bine sa fie realizate cu cofraje prefabricate. Multi folosesc scandura de rasinoase pentru ca este ieftin.

  d. din graba si interes pentru profit majoritatea dezvoltatorilor incep montarea termoizolatiei, desi zidaria nu este uscata complet.

  5. Verifica materialele folosite la instalatiile electrice/sanitare/incalzire.

Vei fi surprins de lipsa calitatii acestora. Cele mai costisitoare lucrari sunt cele care nu se vad. Acolo sunt folosite de obicei materiale de calitate slaba care rezista atat cat este  oferita garantia si a caror inlocuire necesita  sume  mari de bani si mai ales deranj pe masura.

  6. Nu accepta materiale de calitate indoielnica

Nu accepta usa de lemn la intrarea in locuinta sau geamuri termopan cu tamplarie PVC de provenienta dubioasa,  realizate  din profile si mai ales feronerie ” No name “.

 

Fi atent atunci cand cumperi locuinta noua de la dezvoltator indiferent ca este o casa de vanzare, un duplex de vanzare, un apartament de vanzare sau o garsoniera de vanzare !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

 

 

 

 

Compare listings

Compare