Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar

Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar

Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar necesita parcurgerea unor etape simple, dar importante indiferent ca este vorba de o casa de vanzare, un apartament de vanzare, un teren de vanzare, un spatiu comercial de vanzare, un spatiu de birouri de vanzare sau o garsoniera de vanzare.

  1.  Alegerea unei banci si stabilirea unei intalniri cu un ofiter de credit

Stabileste o intalnire cu un ofiter de credit, discuta cu acesta toate conditiile, si mai ales fa o simulare de creditare sa vezi unde te incadrezi conform veniturilor. Ideal ar fi sa studiezi ofertele mai multor banci pentru ca acestea difera.

  2.  Cautarea unei proprietati imobiliare

In momentul in care cunosti valoarea creditului pe care il poti obtine si valoarea fondurilor din surse proprii, poti incepe sa cauti locuinta de vis. O sursa buna de informare este internetul, insa vei afla foarte repede ca este si o sursa puternica de dezinformare si mai ales de reziduuri informatice.

  3.  Angajarea unui reprezentant

Scuteste timp si angajeaza un agent imobiliar profesionist sa-ti reprezinte interesele. Fii deschis cu acesta si spune-i ceea ce cauti si mai ales in ce buget. Un profesionist te va conduce usor prin tot acest demers in asa fel incat sa-ti gasesti locuinta de vis la cel mai bun pret din piata, cat mai repede posibil si fara nici un stres din partea ta.

 4.  Semnarea precontractului cu avans

Din momentul in care ai gasit proprietatea si ai semnat precontractul cu  avans, este timpul sa mergi la banca sa-i informezi. Acestia vor trimite un evaluator. In urma evaluarii, banca va decide care este valoarea creditului oferit.

 5.  Aprobarea creditului 

Durata de aprobare a unui credit difera in functie de tipul acestuia si situatia juridica in care se afla proprietatea. In momentul in care ai dosarul aprobat se poate face contractul final de vanzare-cumparare. Acest demers poate dura intre 30 si 45 de zile.

Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar este la indemana multora dintre noi. 

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare