Procesul de cumpărare al unei locuințe

Procesul de cumpărare al unei locuințe

Procesul de cumpărare al unei locuințe poate să fie lung și anevoios. Majoritatea cumpărătorilor au așteptări nerealiste, de la prețul de achiziție, locație până la calitatea materialelor folosite la structura și finisaje. În general în viață, cât eșți dispus să plăteșți pe un bun sau serviciu, cam tot atât vei primi în schimb. Mirajul lucrurilor ieftine este foarte acaparant și de cele mai multe ori facem greșeli greu de remediat.

Studiază următoarele aspecte care te vor ajută să iei decizii corecte:

   1.  Bugetul alocat

Alocă doar bugetul pe care știi că ți-l poți permite fără să-ți asumi riscuri inutile. Dacă urmează să accesezi un credit fă-ți calculele în așa fel încât să te asiguri că îl poți plăti mulți ani de acum în colo. Ține cont că pe lângă costul imobilului vei mai avea și alte costuri, de la actele notariale până la o posibilă renovare.

   2.  Tipul locuinței

Alege tipul locuinței în funcție de bugetul estimat. Cu alte cuvinte nu pleca la cumpărături de proprietăți care îți depășesc bugetul. Nimeni nu vinde un apartament cu 2 camere la prețul unei garsoniere. De asemene nu compară prețurile caselor făcute pentru vânzare cu cele făcute de beneficiar de la bun început pentru el și familia acestuia.

Diferențele sunt covârșitoare de la manoperă până la calitatea materialelor folosite la structura, instalațiile electrice, sanitare/încălzire  și  finisaj.

   3.  Modalități de căutare

În zilele noastre cea mai comodă modalitate de căutare este cea online. Internetul a devenit o mare sursă de informare. Din păcate și una mult mai mare de dezinformare. Este un fel de “lada de gunoi” planetară, unde că potențial cumpărător de imobil, va trebui să faci slalom pe propriul timp și resurse financiare.

Procesul de cumpărare al unei locuințe poate fi ușor dacă îți faci calculele financiare exact și te informezi temeinic asupra a ceea ce oferă piață. În cazul în care cauți o casă de vânzare, un apartament de vânzare sau o garsonieră de vânzare, îți putem oferi ceva din portofoliu sau îți putem caută conform cerințelor tale !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB ROMANIA

 

VA URMA…

Compare listings

Compare