Compare Listings

Procesul de cumparare al unei locuinte

Procesul de cumparare al unei locuinte

Procesul de cumparare al unei locuinte poate sa fie lung si anevoios. Majoritatea cumparatorilor au asteptari nerealiste, de la pretul de achizitie, locatie pana la calitatea materialelor folosite la structura si finisaje. In general in viata, cat esti dispus sa platesti pe un bun sau serviciu, cam tot atat vei primi in schimb. Mirajul lucrurilor ieftine este foarte acaparant si de cele mai multe ori facem greseli greu de remediat.

Studiaza urmatoarele aspecte care te vor ajuta sa iei decizii corecte:

   1.  Bugetul alocat

Aloca doar bugetul pe care stii ca ti-l poti permite fara sa-ti asumi riscuri inutile. Daca urmeaza sa accesezi un credit fa-ti calculele in asa fel incat sa te asiguri ca il poti plati multi ani de acum in colo. Tine cont ca pe langa costul imobilului vei mai avea si alte costuri, de la actele notariale pana la o posibila renovare.

   2.  Tipul locuintei

Alege tipul locuintei in functie de bugetul estimat. Cu alte cuvinte nu pleca la cumparaturi de proprietati care iti depasesc bugetul. Nimeni nu vinde un apartament cu 2 camere la pretul unei garsoniere. De asemene nu compara preturile caselor facute pentru vanzare cu cele facute de beneficiar de la bun inceput pentru el si familia acestuia.

Diferentele sunt covarsitoare de la manopera pana la calitatea materialelor folosite la structura, instalatiile electrice, sanitare/incalzire  si  finisaj.

   3.  Modalitati de cautare

In zilele noastre cea mai comoda modalitate de cautare este cea online. Internetul a devenit o mare sursa de informare. Din pacate si una mult mai mare de dezinformare. Este un fel de „lada de gunoi” planetara, unde ca potential cumparator de imobil, va trebui sa faci slalom pe propriul timp si resurse financiare.

Procesul de cumparare al unei locuinte poate fi usor daca iti faci calculele financiare exact si te informezi temeinic asupra a ceea ce ofera piata. In cazul in care cauti o casa de vanzare, un apartament de vanzare sau o garsoniera de vanzare, iti putem oferi ceva din portofoliu sau iti putem cauta conform cerintelor tale !

 

Cu prietenie,

STARTIMOB ROMANIA

 

VA URMA…

img

Radu Popa

Articole similare

Contractul de inchiriere dintre proprietar si chirias

Contractul de inchiriere dintre proprietar si chirias. Salutare si bine te-am regasit la un nou...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Legislatia privind vanzarea / cumpararea terenurilor agricole

Legislatia privind vanzarea / cumpararea terenurilor agricole situate in extravilan, a suportat...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Cifre record obtinute in vanzarile imobiliare !

Anul acesta s-au inregistrat cifre record obtinute in vanzarile imobiliare ! Conform datelor...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa