Pandemia sanitară menține criza spațiilor comerciale

Pandemia sanitară menține criză spațiilor comerciale în piață imobiliară din România. Se pare că în anul 2020 acest segment este afectat.

În ceea ce priveşte chiriile în zona de retail, dar şi în cea de birouri observăm o ușoară revenire spre normalitate. Retailul este una dintre zonele cel mai greu încercate de către criză sanitară care a cuprins planetă în acest an.

Mall-urile şi centrele comerciale au fost închise, la fel şi marea majoritate a spaţiilor stradale, iar ramuri întregi ale economiei au fost efectiv blocate.

Pe zona de birouri majoritatea companiilor de IT, call center, asigurări, au fost nevoite să lucreze de acasă. Mai nou au observat că scutesc sume importante de bani prin această modalitate și își mențîn poziția.

La polul opus, cel mai mare investitor imobiliar din estul Europei, Globalworth , pentru a respectă regulile de distanțare socială, și-a extins birourile. Acesta a închiriat peste 25ooo de metrii pătrați în plină pandemie.

În această perioada dificilă au reușit  antreprenorii care:

  • s-au adaptat rapid la noul context economic
  • au fost deschiși la schimbare și și-au reinventat afacerile
  • au văzut în toată această perioada oportunități de afaceri
  • au înțeles că este important să fii prezent în mediul online

Pandemia sanitară menține criză spațiilor comerciale din România, însă lucrurile revin la normal încet și sigur.

Este clar că după această experiență lucrurile sunt total schimbate și nu vor mai fi niciodată la fel. Dar cel mai important aspect este ceea ce am învățat din tot acest proces.

Pandemia sanitară menține criza spațiilor comerciale.

La cererea multor clienți care ne-au solicitat consultanță imobiliară de specialitate am creat în premieră pe țară Ghidul cumpărătorului de imobil pe care ți-l oferim GRATUIT. Parcurgându-l, te va ajută să iei o decizie de cumpărare asumată și mai ales în cunoștință de cauza.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

 

 

 

 

 

 

Compare listings

Compare