Ce acte verific la cumpărarea terenului ?

Ce acte verific la cumpărarea terenului ?

Ce acte verific la cumpărarea terenului atunci când mă decid să-mi construiesc o locuința ?

Atunci când găsești un teren potrivit viitoarei case asigura-te că vei verifică cel mai important aspect, baza acestuia, anume documentele oficiale.

Îți expun o lista cu documentele care trebuie studiate ( nu citite) înainte de a te aventură într-o eventuală achiziție :

 1.  Extrasul C.F.

Extrasul de carte funciară stipulează clar cine este proprietarul și dacă bunul respectiv este grevat. În zonele țării unde există reglementată proprietatea sub formă cadastrului acest document este oglindă proprietății.

 2.  Certificatul de Urbanism

Un alt document deosebit de important este certificatul de urbanism. Acesta prevede clar POT (procent ocupare teren) și CUT ( certificat utilizare teren )

Aceste certificate exprimă clar ceea ce poți construi pe acel teren și mai ales în ce condiții.

3.  Zonele protejate

Dacă urmează să construiești într-o zona protejată cum sunt orașele cetate, declarate monument istoric atunci trebuie să obții avize speciale care permit edificarea construcției doar într-un anumit fel.

4.  Studiul geotehnic

Studiul geotehnic este un document important.  Atunci când ne decidem să construim sau să modificăm o construcție avem nevoie de informații referitoare la solul respectiv. Sunt importante detalii precum adâncimea maximă de îngheț, permeabilitatea solului, structura lui în adâncime, compoziția și incluziunile.

La fel de importante sunt adâncimea panzei freatice sau stabilitatea solului.

De precizat că acesta se eliberează pe numele persoanei care îl solicită, are valabilitate nelimitată și nu este transferabil altei persoane.

5.  Cadastru

Serviciile unui topometrist în cele mai multe cazuri sunt cruciale. De multe ori se dorește o delimitare exactă față de vecinătăți. Acest lucru se poate face doar printr-o ridicare topografică în coordonate stereo.

 

Ce acte verific la cumpărarea terenului ? Studiază lista de mai sus, urmează pașii și fi atent ce urmează să cumperi.

Un teren de vânzare în Brașov poate fi o opțiune bună însă trebuie să te asiguri că poți să construiești pe el ceea ce îți dorești.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB Romania

 

VA URMA…

Compare listings

Compare