Case vânzare Brașov: cum vinzi un imobil rapid?

Case de vânzare Brașov? Ofertele sunt numeroase! Cum o deosebești pe a ta de restul? Dar mai ales cum o vinzi cel mai repede?

Una dintre cele mai mari provocări, atunci când dorești să vinzi un imobil, este stabilirea prețului de vânzare. Vedem zilnic tot felul de proprietați promovate la prețuri care nu au nicio legătură cu piața imobiliară.

De obicei, deși nu este o regulă, prețurile sunt promovate chiar de către proprietari. Aceștia, fiind atașați de bunurile pentru care au trudit o viață întreagă, stabilesc prețul în funcție de nevoile lor și nu bazat pe date reale.

În cel mai fericit caz își compară proprietatea cu cea vândută de către un vecin sau o cunoștință.

Total irelevant !

Case de vânzare Brașov – cum procedezi să vinzi repede?

Nu există două imobile în aceeași zonă geografică sau clădire, care să aibă aceeași valoare de piață.

De multe ori vânzătorii au propriile necesități. Dacă deții una dintre acele case de vânzare Brașov și trebuie să o vinzi la un anumit preț, de obicei peste cel al pieței, pentru a rezolva unele probleme personale, este bine să analizezi atent.

Întrebarea este, de ce ți-ar oferi cineva un preț mai mare, doar pentru ca ai o anumită problemă de rezolvat?

Bineînțeles că nu o va face nimeni, iar atunci când într-un târziu, dupa luni de zile sau poate chiar ani vor primi o ofertă, va fi cu mult sub prețul pieței la momentul respectiv.

Întâlnim zilnic două tipologii de oameni, cei  care speră să vândă și vor ramâne cu speranța, iar la polul opus, cei motivați, care vor vinde și merg mai departe !

Poate te-ai întrebat care este abordarea corectă și mai ales cum procedează un agent imobiliar profesionist pentru vânzarea unor case de vânzare Brașov?

Acesta va face o analiză de piață care ține cont de imobilele cu caracteristici similare din aceeași zonă cu cea vizată.

Chiar dacă piața imobiliară din țara noastră este atipică și instabilă, cu suișuri și coborâșuri, experiența în domeniu întotdeauna își va spune cuvăntul.

Poate te-ai întrebat ce este o analiză de piață ?!

Practic se studiază toate imobilele cu caracteristici similare din aceeași zonă, scoase spre vânzare în ultimul an:  cele care s-au vândut, cele care sunt la vânzare, precum și cele care s-au retras de pe piață.

Trebuie menționat de la bun început că o analiză de piață poate dura chiar și 5-6 ore să o întocmești. Și aici discutăm de o analiză realizată corespunzator. În cazuri extreme când se întâmpină dificultăți, poate dura chiar mai mult.

La toate categoriile mai sus menționate se verifică la ce preț s-au scos la vânzare acele case de vânzare Brașov, dacă s-au făcut ajustări de preț pe parcurs și la ce sumă s-au vândut ulterior. Se verifică personal dacă sumele care figurează ca tranzacționate sunt reale.

Toate aceste aspecte coroborate cu particularitațile imobilelor analizate (spuneam mai sus că nu există două imobile care sa aibă aceeași valoare de piață), plus experiența agentului, dau ca rezultat un preț estimativ la care s-ar putea vinde respectiva proprietate.

🙂 Pare simplu nu-i așa?

Cum sa vinzi una dintre acele case de vânzare Brașov, pe care o deții, la cel mai bun preț din piață și mai ales fară stres ?!

Acum ai aflat…

Prin analizarea atentă a pieții imobiliare, bazat pe date și statistici clare, precum și multă experiență in domeniu.

La ce te ajută poziționarea corectă a prețului de la bun început, atunci când prezinți o ofertă de case de vânzare Brașov?

În primul rând vei scuti timp prețios si mai ales sume considerabile de bani. Abordarea clasică de genul, punem prețul mai mare ca să avem de unde lăsa este atât de daunătoare și iluzorie, încât unii proprietari nici măcar nu realizează cât rău își fac singuri.

Prin aceasta abordare nu vor face decât să ajute concurența să vândă înaintea lor.

Mai trist este că poate nu vor afla niciodată !

Imobilul vizat pentru vânzare – una dintre acele case de vânzare Brașov –  ajunge să fie ocolit de potențialii clienți cumpărători sau mai rău, într-un târziu, vanzătorul să primească oferte de preț cu mult sub cel al pieței.

 

Ai o casa de vânzare Brașov, un apartament de vânzare, o garsonieră de vânzare, un teren de vânzare ? Nu ești sigur care este valoarea imobilului pe piață ?

Suntem oricănd disponibili cu servicii de calitate. Acum poți apela la una dintre cele mai bune agentii imobiliare din Brașov.

Și dacă te-ai decis și ai găsit cumpărătorul, iată AICI ce înseamnă un contract de vânzare cumpărare corect încheiat.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

 

Compare listings

Compare