Case de vânzare Brașov – pași pentru o achiziție sigură

Case de vânzare Brașov

Case de vânzare Brașov? Ce anume te-a determinat să te îndrepți într-acolo? Zona, spațiul verde sau toate celelalte facilități.

Dacă te afli în căutarea acelor case de vânzare Brașov, mai mult ca sigur te-ai orientat deja spre Startimob, acea agenție imobiliară Brașov care îți oferă siguranța achiziției tale. Pe de o parte, sunt alături de tine cu cele mai bune oferte imobiliare din județul Brașov, iar pe de altă parte se află tot timpul în căutarea celor mai bune soluții pentru ca locuința ta să fie cea pe care ți-o dorești și dreptul de proprietate să îți fie pe deplin protejat.

Iată mai jos câțiva pași pentru o achiziție sigură atunci când ai în vedere alegerea unor case de vânzare Brașov:

    1. Alege în funcție de nevoile tale și ale familiei tale

Nu te orienta numai după preț, ci pur și simplu ai în vedere nevoile întregii familii. Apropierea de școală, de mijloacele de transport în comun, de supermarketuri – iată câteva dintre aspectele pe care ar fi bine să le urmărești de fiecare dată. Mai înainte de a porni spre așa zisele cumpărături de-o viață, este bine să faci lista celor mai importante lucruri de care nu ai cum să te desparți la alegerea unei case. Ulterior, vei face selecția din numărul mare de oferte imobiliare Brașov, puse la dispoziție de Startimob.

    2. Mergi la vizionări

Se spune că prima impresie se face în primele 30 de secunde. De această dată, te afli la vizionarea posibilei tale locuințe, așa că nu îți mai rămâne de făcut decât să privești cu atenție totul, pornind de la poziționarea acesteia și până la finisaje sau materialele de construcție folosite. O simplă vizionare nu îți oferă totuși și siguranța că vei face acea achiziție care te va proteja de eventualele elemente nedorite. De aceea, mergi mai departe!

    3. Solicită actele de proprietate!

Dacă deja te afli în etapa de vizionare a acelor case de vânzare Brașov, cere și actele de proprietate. Chiar dacă nu ai expertiză juridică suficientă, agenția imobiliară te va ajuta să urmărești cu atenție istoricul proprietății tale. Cere actele de proprietate, încheierea de intabulare, dar și un extras de informare. Asigură-te că nu sunt privilegii sau ipoteci înscrise pe actele de proprietate și astfel poți avea siguranța achiziției unei locuințe fără sarcini.

    4. Cere o consultație la notarul public!

Iată un alt element bun de luat în considerare atunci când te afli în etapa de selecție dintre acele case de vânzare Brașov a locuinței tale. Un notar public îți va explica punct cu punct ce se regăsește în actele de proprietate, dacă sunt sau nu probleme și daca actul de vânzare cumpărare poate fi încheiat în siguranță.

    5. Verifică datoriile la furnizori

Dacă certificatul de atestare fiscală necesar la încheierea unui act de vânzare cumpărare atestă că nu sunt datorii la stat, ar fi bine să discuți cu asociația de proprietari (în cazul în care există), cu furnizorii de energie electrică, gaze naturale și să te asiguri că nu sunt datorii către aceștia. Nu de alta, dar nu vrei ca nimeni să te deranjeze ulterior.

   6. Negociază bine prețul și trece-l în contract!

Prețul poate fi negociat. De aceea, ai în vedere ofertele imobiliare valabile pentru case de vânzare Brașov și mai mult ca sigur vei reuși să propui acel preț avantajos pentru tine. Ca orientare – ai în vedere și prețul minim pe grilă din catalogul notarilor publici pentru zona în care cumperi, așa că dacă se solicită un preț mult prea mare, ai de unde să te orientezi. În plus, trece prețul de cumpărare real în contractul de vânzare cumpărare – va fi un element care te proteja!

Așadar, toate cele de mai sus te vor ajuta să iei cea mai bună decizie și să alegi dintre acele case de vânzare Brașov pe cea mai potrivită pentru tine.

Iată AICI top 5 greșeli la cumpărarea unui apartament!

De asemenea dacă ai unul sau mai multe subiecte preferate pe care ai vrea să le abordăm pe viitor, nu ezita să ne scrii. Vom fi încântați să le aflăm!

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

Compare listings

Compare