Imobiliare Brașov – 5 idei pentru o achiziție

Imobiliare Brașov - 5 idei pentru o achiziție

Soluțiile imobiliare Brașov sunt numeroase, astfel că atunci când te afli în punctul de a face o achiziție  a unui imobil este bine să cunoști cum anume să faci selecția, dar mai ales cum te protejezi în așa fel încât investiția ta să fie sigură.

 

Atunci când decizi să te muți într-o casă nouă, fie că este vorba despre apartament sau locuință la curte, este bine să acorzi atenție unor aspecte cât se poate de importante pentru tine. Investițiile din domeniul imobiliar  aduc pe de o parte multă bucurie, dar pe de altă parte sunt extrem de dificile și asta pentru că  pornind de la selecție și până la încheierea contractului de vânzare cumpărare –  Toate aceste lucruri cad în sarcina ta.

Ofertele imobiliare Brașov sunt numeroase, astfel că vei avea de unde să alegi  pentru a intra în posesia acelei locuințe de sub Tâmpa,  un loc ușor de transformat în cămin pentru familia ta.

Iată mai jos 5 idei de care să ții cont atunci când faci o achiziție:

  1. Optează pentru acele agenții imobiliare Brașov care să  îți ofere cele mai bune soluții și garanții

Fie că este vorba despre un imobil teren, fie că este vorba despre o casă deja clădită sau un apartament, este bine să cunoști încă de la început că, făcând singur acea selecție, vei pierde foarte mult timp și asta pentru că numărul ofertelor imobiliare Brașov sunt numeroase. De aceea, ar fi bine să lucrezi în echipă, să contractezi o agenție imobiliară Brașov cu care să te poți sfătui  și care să îți ofere acele soluții perfecte pentru nevoile tale. Nu vei mai pierde foarte mult timp ducându-te la vizionări de case care să nu corespundă nevoilor tale. Vei merge țintit, spre acele locuințe care să corespundă în mare măsură ție și familiei tale. De asemenea,  agențiile imobiliare Brașov  observă  cu mult înaintea ta dacă actele de proprietate ale imobilului corespund sau nu nevoilor tale. Alegerea unei locuințe dintre ofertele imobiliare Brașov nu este una simplă. Ține cont de tot ceea ce vrei, de apropierea de mijloacele de transport, de instituțiile de învățământ mai ales atunci când ai copii, de supermarketuri, ba chiar de apropierea de spațiul verde al orașului Brașov.

  2. Observă actele de proprietate

Actele de proprietate ale imobilului pe care urmează să îl achiziționezi sunt cele mai importante și asigură autenticitatea vânzării sau deopotrivă, încheiate greșit ar putea determina nulitatea actului de vânzare-cumpărare. Încheierea contractului se face la notarul public agreat de ambele părți, acesta fiind cel care are capacitatea de a valida și de a autentifica contractul de vânzare cumpărare. Cu toate acestea, ar fi bine să privești spre actele care demonstrează proprietatea, fie că este vorba despre un contract de vânzare-cumpărare, fie că este vorba despre un contract de donație sau pur și simplu o moștenire evidențiată printr-un certificat de moștenitor. Solicită-i  vânzătorului documentele care atestă proprietatea, sfătuiește-te cu  reprezentanții acelei agenții imobiliare Brașov, cu care ai ales să închei un contract și care să te reprezinte în alegerea locuinței care să corespundă nevoilor tale.

  3. Urmărește dacă se încalcă dreptul de preemțiune

 

Iată un alt aspect  pe care nu mulți îl cunosc. Dreptul de preemțiune ar putea fi acordat pentru anumiți  coproprietari, chiriași  sau chiar pentru vecini. Prin intermediul acestuia, persoanele care beneficiază de dreptul de preemțiune au întâietate pentru o ofertă de cumpărare. Cu alte cuvinte, proprietarul trebuie să facă publică vânzarea respectivului imobil la primăria de pe raza căreia se află locuința. Dacă într-un termen de 45 de zile,  cel ce beneficiază de drept de preemțiune nu a făcut nicio ofertă de cumpărare asupra imobilului respectiv, atunci  acesta poate fi vândut spre oricine altcineva. În cazul în care nu este respectat dreptul de preemțiune, ar putea fi atrasă nulitatea contractului de vânzare cumpărare.

  4. Verifică dacă există sau nu litigii asupra imobilului pe care urmează să îl cumperi

 

Poate că te vei întreba cum anume poți face acest lucru. Dintr-o simplă discuție cu cei ce vând respectiva proprietate, aceștia ți-ar putea garanta verbal că imobilul nu se află în litigiu. Cu toate acestea, mai înainte de a te avânta pentru o vânzare cumpărare este bine să faci mai multe demersuri. Solicită unui extras de informare asupra imobilului respectiv și mai mult ca sigur vei afla dacă există sau nu înscrise litigii sau drepturi de ipotecă ori privilegii asupra imobilului pe care urmează să le cumperi. Chiar dacă prin intermediul extrasului de autentificare, notarul public va verifica aceste lucruri în numele tău, oferind autentificarea contractului de vânzare cumpărare în mod temeinic,  poate că este bine să știi încă de la început dacă corespunde sau nu nevoilor tale.

  5. Construcția –  un alt element de care ar fi bine să ții cont

Iată un alt element de care ar fi bine să ții cont –  construcția imobilului pe care îl achiziționezi. Pornind de la materialele de construcție folosite pentru acesta și până la finisaje –  toate trebuie să corespundă și să asigure temeinicia lucrării. Asigură-te  că a fost construit corect, că s-a ținut cont de fiecare etapă de lucru,  că totul corespunde din punct de vedere tehnic.  Poți achiziționa imobilul încă din faza de construcție și atunci poți urmări în detaliu fiecare etapă de lucru.

Startimob este una dintre cele mai cunoscute agenții imobiliare Brașov, ce îți oferă soluții de  vânzare  diverse,  pornind de la terenuri și până la apartamente sau case cu curte. Dacă te afli în căutarea unui imobil, te invităm la o discuție pentru a identifica cât mai exact nevoile tale.

Iată AICI câteva informații despre încheierea unui contract de vânzare cumpărare!

 

De asemenea dacă ai unul sau mai multe subiecte preferate pe care ai vrea să le abordăm pe viitor, nu ezita să ne scrii. Vom fi încântați să le aflăm!

 

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

 

Compare listings

Compare