Investitii Imobiliare Dubai

Cum să faci investiții profitabile în Dubai

Cuprins:

1. De ce este acum cel mai bun moment pentru o investiție în domeniul imobiliar?
2. Investitii imobiliare in Dubai
3. Care sunt riscurile și dezavantajele unei investiții în Dubai?
4. Ce nu spun oamenilor unii specialiști?
5. În ce proiecte imobiliere putem să investim?
6. Cui se recomandă acest tip de investiții?
7. Cum să alegem o agenție de încredere pentru investițiile imobiliare din Dubai?
8. Ce greșeli fac clienții?
9. Cum vedem viitorul pieței imobiliare din Dubai?
10. Avantaje și dezavantaje privind investițiile imobiliare din Dubai:
11. Care sunt serviciile oferite de noi în Emiratele Arabe Unite, respectiv Dubai?

De ce este acum cel mai bun moment pentru o investiție în domeniul imobiliar?

Dubai este una dintre cele mai sigure locații la nivel mondial atunci când vine vorba de investițiile imobiliare. Pur și simplu nu ai cum să revinzi în pierdere, asta dacă ai făcut investiția corectă de la bun început!

Dacă piața a fost destul de afectată în perioada crizei imobiliare din 2008, aceasta și-a revenit până înainte de pandemie. Atunci a stagnat, iar acum este din nou în ascensiune.

Toți milionarii lumii și nu numai, aleg să-și protejeze banii cumpărând aici. Acum este un moment prielnic să fiți martorii dezvoltării acestui emirat. Pentru că este în continuă expansiune, ceea ce se poate cumpăra acum în stadiu de proiect, peste maxim 10 ani va fi cu mult mai scump pentru că vor deveni zone cu foarte mare căutare.

Ca oriunde în lume, în această industrie terenul pe care se construiește se epuizează de la an la an și de asemenea îi crește valoarea exponențial.

Investiții imobiliare în Dubai

În primul rând trebuie să înțelegem că Dubai este o țară relativ nouă spre deosebire de orice alt loc din lume. Piața imobiliară din Dubai este în continuă expansiune și cu oportunități uimitoare de câștig. Oferă de la proprietăți comune până la luxul suprem, cu o calitatea a materialelor și finisajului greu de egalat.

În funcție de bugetul alocat se pot cumpăra simple apartamente cu 1, 2, 3 camere, simple case și vile – individuale, duplexuri sau inșiruite – în cartiere rezidențiale cu supraveghere video, pază și barieră, până la vile luxoase
cu piscină și plajă proprie pe celebrele insule create artificial, precum Palm Jumeirah.

Aici trebuie să facem o paranteză pentru că am văzut tot felul de specialiști apăruți peste noapte care promovează „garsoniere”. Nu există așa ceva la vânzare. Se numesc apartament cu o camera sau studio și au în componență, o camera de zi, un dormitor, o baie și o bucătărie. La fel ca în alte părți ale lumii, camera de zi nu este considerată dormitor.

Deci, vom întâlni următoarea exprimare: apartament cu o cameră, două camere, trei camere. Toate au pe lângă camerele aferente care au destinația dormitor și o cameră de zi sau celebra noastră “sufragerie”.

Majoritatea imobilelor se vând off-plan, în fază de proiect la prețuri bune, însă se dă o luptă foarte acerbă pentru acestea, iar ceea ce vezi astăzi mâine nu mai găsești. Asta în cel mai fericit caz pentru că de obicei se vând de la o oră la alta!

De ce?

Simplu! De multe ori atunci când dezvoltatorii scot pe piață un anumit număr de unități spre vânzare, aceasta se face cu licitație la nivel mondial. Cumpărătorii interesați de această piață vin din toate colțurile lumii.

Dezvoltatorii sunt flexibili și le oferă cu plata în mai multe tranșe și la predare se face plata finală care de cele mai multe ori nu depășește 40% in valoare imobilului. Mai mult decât atât statul impulsionează achiziția de imobile prin oferirea de credite investitorilor din orice colț al lumii cu condiția să fie eligibili.

Care sunt riscurile și dezavantajele unei investiții în Dubai?

Ca oriunde în lume, în imobiliare, ingredientul principal care garantează succesul în acest tip de investiții este locația.

În principiu orice cumperi în acest loc își păstreză cel puțin prețul de achiziție. Chiar și așa am putea să împărțim piața în două mari segmente:

1. Întâlnim proprietățiile situate central care sunt mult mai scumpe, însă garantează mai mult decât menținerea prețului de achiziție. În 100% din cazuri acest tip de investiții garantează și un profit bun la revânzare. Unul considerabil ținând cont de problemele economice și rata inflației la nivel mondial. De asemenea acestea sunt foarte căutate.

2. Imobilele mai ieftine care sunt situate mai departe de zonele de interes turistic, sunt mai greu accesibile având în vedere distanțele mari de parcurs, mai greu de închiriat și bineințeles mai greu de obținut profit la revânzare.

Un alt aspect legat de piața imobiliară din Dubai este faptul că se aseamănă oarecum cu specificul pieței imobiliare din România, însă într-un mod negativ. Și aici sunt dezvoltatori diferiți, unii mai mari alții mai mici, unii mai serioși alții mai puțin.

Sunt dezvoltatori care predau imobilele înainte de termenul de livrare, ceea ce este o premieră. In aproape 30 de ani de practică în domeniul vânzărilor imobiliare, noi nu am întâlnit așa ceva în țara noastră!

De asemenea sunt companii care au întârzieri chiar și de câțiva ani și care nu despăgubesc clienții, iar dacă o fac sumele sunt atât de neînsemnate încât nu acoperă pierderea suferită. De asemenea nu prea ai la cine să te plângi pentru că la capitolul protecția consumatorului au multe de imbunătățit în această țară. Se fac eforturi din partea autorităților în acest sens, însă mai au de muncă la acest aspect.

Calitatea construcțiilor nu este chiar așa cum este promovată la noi în țară de unii specialiști apăruți peste noapte și dornici de profituri în trend cu moda. Trebuie să înțelegem că aici forța de muncă pe șantiere este făcută cu indieni, pakistanezi, nepalezi, și în general cetățeni din Asia. Mulți dintre aceștia nu excelează la execuția finisajelor și sunt plătiți destul de modest în comparație cu munca prestată. De asemenea nici calitatea materialelor, în unele cazuri nu este de invidiat!

Am avut ocazia să vedem case de vânzare în Dubai care aratau mai rău ca la unii dezvoltatori imobiliari din țara noastră, care știm că oferă o calitate medie. Dar am avut prilejul să vedem și apartamente la un nivel calitativ nemaivăzut. De la calitatea materialelor folosite (mobilier, electrocasnice, tâmplăria ușilor și ferestrelor) până la calitatea manoperei. Sunt dezvoltatori care termoizolează clădirile cu vată minerală bazaltică și folosesc cele mai bune sisteme de răcire importate din Japonia.

Dacă în România se pune accent pe echiparea imobilelor cu sisteme de încălzire, în Dubai dezvoltatorii se concentrează pe echiparea locuințelor cu instalații de răcire care trebuie să fie cât mai performante deoarece funcționează cea mai mare parte din timp. De asemenea la unii dezvoltatori înălțimea camerelor este mult mai mare decât cea prevăzută de normativul în construcții care este 2,4 m. Variază între 2,7 – 2,9 m înălțime ceea ce este un plus. Tâmplăria ușilor folosită este doar din lemn masiv și are o înălțime de 2,4 m. În apsolut orice, acești dezvoltatori pun calitatea pe primul loc.

Totul este relativ. În principiu atât căt ești dispus să plătești, atâta vei primi în schimb! Exact ca la noi în țară.

Trebuie să facem, o distincție foarte clară între “dezvoltatorii” imobiliari care cumpără un teren, după care încep să angajeze diverși subcontractori pentru execuția lucrărilor, de care vor depinde pe tot parcursul lucrărilor de execuție, și acei dezvoltatori imobiliari din Dubai care controlează totul până la cel mai mic detaliu. De asemenea, primii menționați depind de terți în procesul de procurare a materialelor de construcție și finisaj. Toate aceste lucruri precum și problemele cu transportul meterialelor la nivel mondial din ultimii ani, și în special după perioada post pandemică, duc la întârzieri majore de finalizare și implicit de livrare a imobilelor către cumpărători.

La polul opus avem și dezvoltatori imobiliari consacrați care produc totul, adică ei dețin echipele de muncitori care construiesc, precum și utilajele aferente, dețin fabrici care produc atât materialele de construcție cât și pe cele de finisaj (tâmplăriile geamurilor, gresie/faianță, parchet, mobilier, etc.) Toate aceste conduc la controlul maxim al calității precum și al livrării locuințelor.

Sunt dezvoltatori care în fiecare an populează parcurile create artificial în jurul ansamblurilor rezidențiale pe care le construiesc cu păsări aduse special din India. Totul pe cheltuiala lor!

Toate aceste imobile se află situate în ansambluri rezidențiale care pun la dispoziție și mentenanța clădirilor, parcurilor, zonelor verzi, serviciul de securitate, etc.

Ce nu spun oamenilor unii specialiști?

Așa cum ziceam mai devreme în Dubai nu se percep taxe și impozite pe bunurile imobiliare din segmentul rezidențial și pe veniturile obținute din închirierea acestora.

Dar, trebuie știut că în cazul tranzacționării de imobile “Land Department”, institiția statului care reglementează vânzările de proprietăți imobiliare pe teritoriul emiratului, impune anumite taxe care se plătesc la începutul tranzacției, o singură dată.

Putem să amintim aici câteva dintre aceste taxe: Pre-Registration Fees, Knowledge Fee, Admin Fees. Unele dintre ele reprezintă procent din valoarea tranzacției, iar altele sunt fixe.

Investiția în astfel de imobile impune și plata lunară a unor taxe de administrare care diferă de la un ansamblu rezidențial la altul, în funcție de dezvoltator. Indiferent că se locuiește sau nu în imobil taxa de administrare se plătește. De obicei este cuprinsă între 9 și 20 dirhami/an/sq. ft.

Am observat că se omite a se spune acest lucru la noi în țară deși este un aspect perfect normal. Probabil această informație este mai greu de digerat de către persoanele obișnuite cu sistemul de clădiri comuniste unde nu plătești decăt unele taxe modice – poate nici acelea – iar clădirea se află în condiții precare pentru că nimeni nu se ocupă de întreținerea ei în lipsa unui buget de administrare.

Un alt aspect care este prezentat eronat, este că valoarea imobilelor nu crește “magic” de la un an la altul. Valoarea acestora se apreciază mai mult decât în alte părți ale lumii, inclusiv România, și acest aspect este valabil în cazul în care s-a făcut o investiție profitabilă de la bun început. În caz contrar, nu!

Nu toate proiectele sunt bune, din contră unele sunt chiar de evitat. Dezvoltatorii sunt neserioși, nu lucrează prea bine și în general au întârzieri cu livrarea locuințelor, chiar și de câțiva ani. Alții încasează taxele de mentenanță, însă nu fac mare lucru iar cladirile se află într-o stare de degradare avansată.

În ce proiecte imobiliere putem să investim?

În principiu piața se adresează pentru toate buzunarele. De la un simplu studio care poate costa începând cu suma de 200.000 de dolari – în funcție de locație – până la vile situate în cartierele exclusiviste, cu etaj, piscină proprie, cu deschidere la ocean și plajă proprie care ating ușor suma de 30 de milioane de dolari, dacă ne referim la vile construite pe celebrele insule create artificial precum Palm Jumeirah, unde costul de execuție al terenului se reflectă în prețul de achiziție!

De asemenea poți să investești în suburbii unde este mai ieftin, dar singurii clienți la revânzare sau la închiriere sunt muncitorii din asia, in special India. Acest gen de achiziție nu este o investiție, sunt bani blocați sau poate chiar pierduți în viziunea noastră.

Cele mai bune proiecte bineînțeles sunt cele situate în zonele centrale sau în apropierea acestora, precum și în zonele frecventate de turiști: Dubai Business Bay, Dubai Marina, oriunde în zona Burj Khalifa și Dubai Mall, chiar și în zona Mall of Emirates (5 minute cu taxiul de Burj al-Arab) – care este o suburbie mai selectă – precum și alte zone apropiate acestora. Mai sunt cartiere rezidențiale de vile individuale, tip duplex sau înșiruite, locate ceva mai departe – cu centre comerciale în apropiere – dar care sunt retrase, liniștite și ferite de agitația metropolei ceea ce le face perfecte pentru locuit.

Cui se recomandă acest tip de investiții?

În general se adresează persoanelor care mai au investiții și vor să-și diversifice portofoliul investițional și pe alte piețe decăt cea din România.

Considerăm că piața imobiliară din această țară se potrivește cu precădere la două categori de investitori:

1. Cei care vor să facă un profit rapid, destul de serios și care dispun de capital. Acest tip de investitor dorește profit la revânzare și obține acest lucru dacă cumpără în fază de proiect – și nu numai – și revinde ulterior. Aici discutăm de investiții care necesită un buget mai mare pentru a putea obține profit. In general luxul se vinde bine și permite profit considerabil la revânzare.

2. Acele persoane care vor să-și investească banii într-un loc sigur și foarte puțin atins de problemele economice globale. Sunt investitorii cu un buget mai modest și care doresc să închirieze imobilele pentru obținerea uni venit recurent. Aici chiriile se plătesc anual, la începutul perioadei contractuale care de obicei este de minim un an. Mai sunt și cazuri în care se plătesc fracționat, de 2-3 ori pe an, dar sunt cazuri rare. Deci șansele să primim un cec generos o dată pe an sunt destul de mari.

Un alt tip de investiții destul de popular în Dubai – în ultimul timp și în România – sunt cele oferite de dezvoltatorii care se orientează pe segmentul turistic. Construiesc hoteluri cu apartamente pe care le vând, după care le administrează. Proprietarii primesc un profit lunar sau anual în funcție de pachetul ales. De asemenea proprietarii au posibilitatea să locuiască în propriile apartamente între 7 și 30 de zile pe an, gratuit, perioadă care variază în funcție de pachetul investițional ales.

Aceste cladiri sunt amplasate în cele mai bune zone, de obicei centrale, cu cea mai bună priveliște și sunt foarte căutate de către turiști. Randamentul este foarte bun, acoperă rata anuală de inflație și mai rămâne un profit frumos. Acest tip de investiții se adresează celor care vor să-și diversifice portofoliul investițional și care înțeleg faptul că a ține banii în bancă este cea mai neinspirată decizie din câte există.

Cum să alegem o agenție de încredere pentru investițiile imobiliare din Dubai?

1. Ne asigurăm că lucrăm cu oameni care fac acest lucru cu normă întreagă. Mulți “consultanți” apăruți din neant tratează acest domeniu ca pe o oportunitate de moment și sunt șanse mari să promoveze orice doar de dragul profitului. Nu au scrupule și oricum “a doua zi” nu mai sunt de găsit!

2. Verificăm dacă oamenii cu care decidem să lucrăm sunt cunoscuți pe piață (dacă se poate de minim 10-15 ani). Dacă au făcut o carieră în domeniul consultanței imobiliare în România, sunt șanse mari să poată consilia un client în așa fel încât să ia cele mai bune decizii investiționale. Bineințeles că fiecare piață are particularitățile ei, dar are si multe puncte comune.

3. Verificăm dacă au un sediu unde pot să fie găsiți oricând. Sunt persoane care nici măcar nu au un sediu. Pur și simplu se ascund în spatele unei “pagini de internet”care oricum nu a costat prea mult la momentul creării și care poate să fie închisă la fel de subit cum a apărut!

Ce greșeli fac clienții?

Cele mai mari greșeli întâlnite sunt cele tipice spațiului carpato-danubiano-pontic:

– Să consideri că le știi pe toate, nu ai nevoie de consultanță de specialitate și oricum nu merită să plătești pentru un serviciu de acest gen.
– Să “colaborezi” cu cineva care este mai puțin interesat de investiția pe care urmează să o faci. Pe scurt, tipul de “consultant” care îți spune ceea ce vrei să auzi!

Cum vedem viitorul pieței imobiliare din Dubai?

Viitorul este unul predictibil atâta timp cât vedem la cârma emiratului oameni interesați de bunăstarea cetățeanunui și bunul mers al economiei. Oficialii sunt foarte preocupați de dezvoltarea țării, a mediului de business, precum și a securității la nivel național. Dubai este în plină expansiune și o oportunitate de afaceri rar întâlnită la nivel global.

Avantaje și dezavantaje privind investițiile imobiliare din Dubai:

Avantaje

1. Emiratul este în continuă dezvoltare și posibilitățile de afaceri sunt nelimitate. De asemenea conducerea statului impulsionează/favorizează mediul de afaceri și oferă tot felul de facilități.

2. Lipsa birocrației. Totul este digitalizat si la un click distanță. Statul pune la dispoziție aplicații pentru aproape orice.

3. Guvernul garantează investițiile imobiliare prin lege.

4. La investiții de minim 700.000 AED se oferă rezidența.

5. Este o destinație turistică recunoscută la nivel global iar numărul de turiști care își petrec aici vacanțele este din ce în ce mai mare.

6. Veniturile obținute din exploatarea imobilelor pe sectorul rezidențial nu sunt impozitate.

7. Este un loc extrem de sigur cu o rată a infracționalității printre cele mai mici din lume. Vei merge zile întregi fără nici măcar să vezi un echipaj de poliție pe stradă. Poți circula la orice oră din noapte chiar și ca femeie și nu te întreabă nimeni ceea ce faci.

8. Din ce în ce mai mulți miliardari ai lumii își mută banii aici prin diferite investiții. Acest lucru indică siguranță, încredere și avantaje fiscale de nerefuzat.

Dezavantaje

1. Un dezavantaj poate să fie faptul că trebuie gestionate investițiile de la distanță. Știm foarte bine că românilor le place să se ocupe personal de absolut orice intreprind, indiferent că se pricep sau nu. Lipsa culturii serviciilor este o relicvă a epocii ceaușiste și pare mai mult o boală molipsitoare de care nu mai reușim să scăpăm.

2. Diferențele culturale pot să fie un impediment. Religia oficială este islamul. Conform legii sharia se promovează purtatul unei ținute decente în public, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Indiferent cât de cald este nu poți umbla dezbrăcat pe stradă.

3. Clima este una deșertică. Vara este insuportabil de cald iar umiditatea din aer alterează percepția făcând să pară mult mai cald decât este. Sunt doar două anotimpuri vara și iarnă. “Iarna” sau mai bine spus anotimpul rece, este singura perioadă din an care este potrivită pentru turism și se încadrează între luniile Octombrie – Aprilie

Dacă doriți să vă securizați banii în aceste vremuri tulburi la nivel global, Dubai este nu doar una dintre cele mai sigure locuri privind investițiile imobiliare, este și un stat cosmopolit unde trăiesc în siguranță peste
180 de naționalități, iar criminalitatea este printre cele mai reduse din lume. Oficialii emiratului se asigură de acest lucru în fiecare clipă pentru că este în interesul lor.

Care sunt serviciile oferite de noi în Emiratele Arabe Unite, respectiv Dubai?

Oferim servicii de consultanță și intermediere imobiliară în acest emirat, bazate pe cunoașterea practică a pieței din această țară, precum și cea din România, obținută în cei aproape 30 de ani de activitate neîntreruptă.

– Consultanță privind tipul de investiție conform bugetului și așteptărilor dumneavoastră.
– Consultanță de specialitate pe tot parcursul tranzacției în așa fel încât să faceți cea mai bună alegere și să obțineți maximul de randament investițional.
– Facilităm obținerea de credite imobiliare în Dubai pentru finanțarea viitoarelor investiții.
– Organizăm la cerere sejur de business complet și fără niciun stres din partea dumneavoastră. Noi ne ocupăm de tot!

 

Completează formularul și stabilește o întrevedere!

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

    De ce să alegi să lucrezi cu noi?

    STARTIMOB ®  este o companie care a luat naștere în orașul Brașov, cu capital integral românesc, a devenit foarte repede lider de piață în orașul de la poalele Tâmpei și isi propune extinderea la nivel național. După aproape trei decenii de experiență am reușit să învățăm din greșeli și să trecem prin toate situațiile, astfel încât acum, să vă oferim cele mai bune servicii din industrie.

    Misiunea noastră este ca în fiecare zi să ne protejăm clienții de riscurile ce pot interveni în trazacțiile imobiliare!

    Modul în care ne conducem afacerea se bazează pe reputație și recomandare. Pentru noi un client mulțumit este mult mai important decât o tranzacție. În acest sens ne dăm silința să servim interesele clienților noștrii pentru ca aceștia să fie mulțumiți și să ne recomande de câte ori au ocazia!

     

    Vezi ce zic clientii despre noi

    Date de Contact

     

    Adresa : Brasov, str. Verii, nr. 1

    Email office@startimob.ro

    Numar de Telefon : 0733/092093

    Program : Luni – Vineri : 10 -18

    Ce ar trebui să știi inainte de a face o investiție în Dubai despre această țară?

    O scurtă istorie a emiratului:

    Dubai face parte din U.A.E. (Emiratele Arabe Unite) și este unul dintre cele șapte emirate: Dubai, Abu Dhabi, Sarjan, Ajman, Fujairah, Umm Al-Qaiwain și Ras Al-Khaimah.

    Capitala celor șapte emirate este la Abu Dhabi.

    Dubai s-a format în secolul 18 ca un mic sat pescăresc și a evoluat punând accent pe o dezvoltare rapidă, în principal bazată pe turism în secolul 21.

    Deabea în 1971 Emiratele Arabe Unite și-au obținut independența față de Marea Britanie iar moneda a fost înființată în decembrie 1971. Se numește Dirham și valoreză 1,36 lei la cursul actual BNR.

    Din 1976 Dirhamul păstrează un curs de referintă aproape la fel față de dolarul American, marcat de mici fluctuații în decursul timpului. Ceea ce ne spune că este o monedă destul de stabilă.

    Sistemul juridic se bazează pe constituția din 1971, fără alegeri și partide politice. Dacă economia altor emirate se bazează în principal pe petrol și gaze naturale, Dubai aproape și-a epuizat aceste resurse!

    În momentul de fată economia acestui emirat este concentrată pe turism și mediul de afaceri favorabil. Nu sunt impozitate bunurile deținute, veniturile salariale și nici nu se achită taxă pe valoarea adăugată.

    Clima în Dubai

    Este formată din două anotimpuri, vară-iarnă (iarna nu este în sensul în care știm noi, pentru că nu ninge nicio dată, însă în luna ianuarie – în ultimii ani – s-au înregistrat din ce în ce mai des temperaturi de 2-3 grade Celsius în special noaptea și în prima parte a zilei)

    Vara începe din luna mai și se termină cu ultima săptămână din septembrie, este foarte cald și culminează în lunile iulie și august, atunci când este toridă! Umiditatea, de asemenea este foarte mare și accentuează percepția temperaturii.

    Anotimpul rece începe cu luna octombrie și se termină la sfârșitul lunii aprilie. Este singura perioadă cu temperaturi suportabile și cea mai propice pentru turism.

    Puncte de Atracție Turistică în Dubai

    Cele mai cunoscute puncte de atracție turistică sunt Dubai Mall, Burj Khalifa, Burj al Arab, Palm Jumeirah, Dubai Marina. Dacă Dubai Mall la momentul construcției a fost cel mai mare Mall din lume, oficialii acestui stat nu se mulțumesc și în momentul de față au început construcția unui Mall și mai mare, care cu siguranță o să fie foarte greu de egalat.

    O altă construcție uimitoare și care se dezvoltă pe zi ce trece se cheamă Sheikh Zayed Road și este cea mai lungă și aglomerată stradă din Emiratele Arabe Unite. Măsoară aproximativ 558 de kilometri la momentul actual.

    Populația din Dubai

    Dubai este un stat cosmopolit, cu o populație de circa 3,5 milioane de oameni – care crește constant – și adăpostește în jur de 180 de naționalități.

    Procentual vorbind localnicii sunt în proporție de maxim 20%, urmați în număr foarte mare de indieni, pakistanezi, nepalezi, filipinezi, cetățeni din alte state arabe, africani, precum și europeni, și multe alte naționalități. Cei menționați se află în proporția cea mai mare.

    Localnicii sunt destul de protejați de clasa politică și beneficiază de tot felul de legi preferențiale. Spre exemplu sunt zone speciale – destul de bine localizate – unde doar ei pot cumpăra teren și pot construi. Dacă vor să vândă o pot face doar unui localnic.

    Nici un străin nu primește cetățenia oricât de mult ar investi sau și-ar dori acest lucru. Maximul pe care îl poți primi este rezidența pe o anumită perioadă de ani.

    Infrastructura din Dubai și distanța dintre locații

    Infrastructura este foarte bine pusă la punct însă distanțele între locații sunt foarte mari și în general nu există trotuare.

    Majoritatea oamenilor circulă cu mașina, în caz contrar deplasarea este foarte grea.

    De asemenea mijloacele de transport în comun sunt oarecum limitate. Se găsesc autobuze și metrou dar acestea circulă doar pe câteva rute principale și foarte bine stabilite.

    Bineînțeles că se găsesc taxiuri dar prețul este destul de piperat. Cel mai bine este să ai propriul autoturism!

    Religia în Dubai

    Oficial religia este musulmană, dar din ce în ce mai mulți reprezentanți religioși ai lumii primesc aprobare să-și deschidă centre religioase pentru adepții lor.

    Biserica ortodoxă română  este situată destul de central în apropiere de Dubai Marina, un loc celebru de acuma printre turiștii din toate colțurile lumii.

    Este o țară sigură Dubai?

    Pe cât de multe naționalități coexistă, pe atât de sigur este acest emirat. Autoritățile pun un foarte mare accent pe siguranța cetățeanului și mai ales a mediului de afaceri.

    Te poți plimba zile întregi fără să vezi nici măcar un echipaj de poliție. Pur și simplu nu este nevoie! Te poți plimba la orice oră din noapte pe stradă și nu te întreabă nimeni nimic.

    Este singurul loc din lume cu cea mai mică rată a infracționalității cu violență conform rapoartelor Interpol.

    Amenzile pentru încălcarea legii sunt exorbitante iar infracțiunile sunt pedepsite cu închisoarea, urmat de expulzarea definitivă făra dreptul de a mai reveni vreodată.

    Infracțiunile care implică trafic de stupefiante se supun pedeapsei capitale, fără drept de recurs. Mai mult decât atât, denunțarea acestui tip de activitate este recompensată prin lege cu sume importante de bani.

    Hrana și Băutura în Dubai

    Se găsește absolut orice de mâncare. Deși este o țară musulmană magazinele au secțiune specială pentru persoane care doresc să consume carne de porc.

    Pentru cei care doresc să consume alcool există magazine specializate care vând. Trebuie doar să te inregistrezi într-o aplicație pusă la dispoziție de autorități și primești autorizația de a cumpăra pe loc.

    Articole Relevante de pe Blog

    De ce să nu investești în Dubai?

    De ce să nu investești în Dubai? De ce să nu investești în Dubai este una dintre întrebările pe care mulți oameni și le pun! Te salut și bine te-am găsit la un nou subiect de blog din lumea imobiliară, de data aceasta cea internațională, din emiratul Dubai. Nu uita că sunt 7 emirate în […]

    Poti Cumpara Apartament in Dubai ?

    Cuprins: 1. De ce este recomandat să investim în domeniul imobiliar în perioada următoare? 2. Ce fel de oportunități ne oferă Emiratele Arabe Unite? 3. Pentru cine sunt recomandate investițiile de genul acesta? 4. Care este procesul prin care putem intra în posesia unui apartament în Dubai? 5. Ce lucruri trebuie să avem în vedere […]

    Cat Costa un Apartament in Dubai ?

    Cuprins: 1. De ce sunt o oportunitate investițiile in Emiratele Arabe Unite ? 2. De că luăm în calcul achiziția unui apartament în Dubai? 3. Ce lucruri trebuie să avem în vedere atunci când ne decidem să cumpărăm un apartament în Dubai? 4. Care sunt costurile aproximative ale unui apartament în Dubai? 5. Pentru cine […]

    Compare listings

    Compare