Casă Brașov de vânzare – sau cum să închei un contract sigur?

Casă Brașov de vânzare

Casă Brașov de vânzare – iată o cerere tot mai mare pentru astfel de locuințe. Cum gestionezi un contract sigur, cum te protejezi din punct de vedere juridic – vedem mai jos.

Numărul tot mai mare de oferte pentru o casă Brașov de vânzare ne face mai atenți asupra aspectelor de care ar fi bine să ținem cont pentru a intra în posesia locuinței mult visate. Prețurile sunt mari și de aceea, o casă Brașov de vânzare ar putea fi una dintre acele investiții imobiliare de-o viață, așa că este bine să iei în calcul toate aspectele, astfel încât să nu pierzi nimic – din contră – să devii proprietarul unui imobil în care să te simți bine, alături de cei dragi ție.

Iată mai jos câteva aspecte cu privire la încheierea unui contract de vânzare cumpărare sigur pentru o casă Brașov de vânzare:

  1. Solicită actele de proprietate și istoricul acestora

Acesta este un aspect cât se poate de important. Actele de proprietate, arată, așa cum este și firesc, proprietatea asupra imobilului respectiv. Pentru a fi sigur că cumperi ceea ce trebuie și că dobândești un imobil sigur din punct de vedere juridic, aruncă o privire și asupra istoricului actelor de proprietate. Vei vedea modul de dobândire inițială asupra imobilului, numele și modul de transmitere a dreptului de proprietate a imobilului, fie că este vorba despre dobândire prin vânzare cumpărare, donație sau succesiune.

  1. Verifică extrasul

De această dată nu vorbim despre un extras de autentificare, ci despre cel de informare. Extrasul de autentificare solicitat la Biroul de Carte Funciară este necesar în momentul încheierii contractului de vânzare cumpărare. Mai înainte de a ajunge în biroul notarului public pentru semnarea actului de proprietate este bine să îi soliciți vânzătorului un extras de informare. Vei vedea astfel dacă există sau nu sarcini sau privilegii, precum ar fi dreptul de ipotecă. Un astfel de document îți va evidenția absolut tot despre imobilul pe care urmează să îl achiziționezi și nu este nimic greu. De aceea, este bine să ai în vedere acest aspect.

  1. Solicită facturi de utilități

Acesta este un alt aspect cât se poate de important. Facturile de utilități ar trebui solicitate mai înainte de încheierea contractului de vânzare cumpărare. În plus, astfel reușești să afli dacă există deja contracte încheiate cu furnizorii de energie, cablu, tv, gaze naturale și dacă sunt sau nu probleme ori facturi neachitate. Pune-te la adăpost – iată sfatul nostru!

  1. Solicită încheierea de intabulare asupra imobilului

În încheierea de intabulare asupra imobilului vei găsi toate detaliile cu privire la dreptul de proprietate asupra imobilului, dar și cu privire la suprafețe și alte aspecte de interes. Încheierea de intabulare este actul ce atestă cel mai sigur proprietatea asupra imobilului, astfel că este bine să o iei în calcul, fiind cerută și în momentul încheierii contractului de vânzare cumpărare.

  1. Planul de amplasament asupra imobilului

Acesta este evidențiat în schițele cadastrale, așa că este bine să îl ai în vedere. Vei vedea care este suprafața de teren disponibilă, cum este amplasată această casă Brașov de vânzare, cu alte cuvinte o vedere mai din ansamblu.

 

Inainte de orice, urmărește atent și terenul deținut în cotă parte – mai ales dacă este vorba despre drumul de acces. Și aici dobândești drept de proprietate care îți permite accesul până spre proprietatea ta. Indiferent că ești în căutare de case de vanzare Brasov, case de vanzare Bucuresti, sau imobile din orice altă zonă a țării, acordă o atenție sporită asupra verificării actelor! Iată AICI mai multe detalii despre încheierea unui contract de vânzare cumpărare.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

 

Compare listings

Compare