Compare Listings

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania

Unul dintre miturile caselor de lemn din Romania este ca acestea sunt ieftin de construit. Beneficiarii realizeaza prea tarziu, ca doar daca construiesti necalitativ, este mai ieftin ! O constructie de lemn realizata cu materiale si manopera de calitate depaseste costul unei constructii clasice de zidarie. Iata cateva specificatii care ar trebuii sa-ti dea de gandit inainte sa decizi sa-ti construiesti o casa pe structura de lemn :

  1. Tratarea lemnului

Tratarea lemnului cu solutii de ignifugare, hidrofugare si antiseptizare presupune operatiuni complexe si costisitoare. Acestea se executa cu solutii speciale, iar impregnarea se face in masa lemnului la autoclava.

2. Lemn de calitate 

Se recomanda lemn de calitate si fara noduri. Desii prezenta nodurilor nu influenteaza valoarea structurala a lemnului in cazul CLT -ului, este de preferat ca acesta sa aiba cat mai putine noduri, pentru o structura de tip „rame”. Tipul acesta de lemn este costisitor fiind considerat clasa A de calitate.

  3. Lemn uscat

Se recomanda folosirea lemnului uscat. Daca se construieste cu lemn verde acesta atunci cand se usuca are tendinta de a se torsiona si deplasa. De asemenea poate fisura foarte tare. Lemnul de calitate, uscat corespunzator, este greu de procurat si are un pret pe masura.

 4. Protejarea fatadelor

Fatadele caselor de lemn trebuie protejate impotriva umiditatii, aceasta fiind unul dintre cei mai mari inamici ai lemnului.

5. Finisarea peretilor

Finisarea peretilor interiori se realizeaza cu tencuieli uscate de ghips-carton, sistem destul de costisitor ca materiale si manopera.

6. Instalatii electrice 

La realizarea instalatiilor electrice pentru constructiile de lemn se folosesc conform normativului, copexuri metalice care sunt mult mai costisitoare decat cele clasice de plastic ignifugat.

Costul de executie redus este unul dintre miturile caselor de lemn din Romania !

Suntem echipa STARTIMOB si pana data viitoare fereste-te de COVID – 19

VA URMA…

img

Popa Radu

Related posts

Beneficiile reale ale incalzirii in pardoseala

In ultimii ani tot mai multe persoane au inceput sa inteleaga beneficiile reale ale incalzirii in...

Continuați lectură
de Popa Radu

Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei

Materialele pe care le folosim la termoizolarea casei sunt un subiect des intalnit. Pentru fatade,...

Continuați lectură
de Popa Radu