Compare Listings

Investițiile active și pasive în imobiliare

Investițiile active și pasive în imobiliare

Te-ai gândit care sunt diferențele dintre investițiile active și pasive în imobiliare ?

 

Investițiile active sunt generatoare de profit, pe când cele pasive îți cheltuiesc resursele financiare care de multe ori pot fi limitate:

 

 

 

  1. Investițiile active

 

Sunt acele investiții care reprezintă achiziția unui imobil al cărui obiect urmează a fi generarea pe profit prin închiriere. Indiferent că închirierea se va face în regim hotelier sau pe termen lung, este generatoare de profit și implicit o investiție activă.

 

Aici putem vorbi de închirierea unor imobile cu destinația locuință, spații comerciale, birouri sau chiar a unor terenuri ce pot fi închiriate sau oferite în arendă.

 

Foarte ușor se poate face confuzie între achiziția unui imobil pentru revânzare cu profit și investiția activă. Acest tip de activitate nu este o investiție activă. În domeniul vânzărilor imobiliare piață este foarte fluctuantă. Ceea ce cumperi astăzi nu întotdeauna poți vinde în profit. De cele mai multe ori se poate vinde în pierdere!

 

De asemenea, la revânzare, o posibilă diferență de preț poate părea profit în prima instanța, însă la o privire mai atentă este doar rezultatul inflației!

 

  1. Investițiile pasive

 

Sunt acele investiții care nu-ți aduc profit, din contră îți vor aduce doar cheltuieli.

 

Statistic vorbind românii au un simț al proprietății extrem de dezvoltat. Nu contează dacă ne permitem sau nu, trebuie să fim proprietari, chiar dacă vom fi datori  la creditori în următorii 30 de ani. De asemenea nu contează dacă ne mai ramân bani pentru traiul zilnic sau un banal concediu anual…trebuie să fim proprietari. Punct !

 

Nu văd nimic greșit în a dori să fii proprietar, dar nu în condițiile înțelese greșit de unii cetățeni. Orice achiziție de bunuri trebuie să respecte regula celor 10% din valoarea capitalului financiar deținut.

 

Cumpărarea unei case mai mari și mai frumoase ar trebui facută prin deținerea sau achiziția unor investiții active. Investiții care să genereze sumele necesare achiziției. În niciun caz prin îndatorare!

 

Înțelegerea diferențelor dintre investițiile active și pasive în imobiliare, țin de educația financiară a fiecăruia dintre noi. Învățământul formal din țara noastră este depășit și încremenit undeva la nivelul anilor ’80.

 

Chiar și așa, nu a existat niciodată o programă educațională economică în adevăratul sens al cuvântului. Vestea bună este că educația informală este la îndemâna fiecăruia dintre noi în zilele noastre.

 

Sper că ți-au fost de folos aceste informații. Dacă ești pe punctul de a cumpăra sau vinde un imobil, indiferent de natură acestuia, nu ezită să ne contactezi!

 

Suntem una dintre cele mai performante agenții imobiliare din Brașov și cuprindem toate segmentele domeniului imobiliar. Dacă ai un apartament de vânzare, o casă de vânzare, o vilă de vânzare sau poate o simplă garsonieră de vânzare, poți apela cu încredere la expertiză noastră.

 

🙂 Vorba aia, o discuție nu costă nimic…

 

De asemenea, dacă ai unul sau mai multe subiecte preferate pe care ai vrea să le abordăm pe viitor, nu ezită să ne scrii. Vom fi încântați să le aflăm!

 

 

 

 

 

Cu prietenie,

 

STARTIMOB România

 

 

 

Va urmă…

img

Radu Popa

Articole similare

Vile de vânzare Brașov – de ce așa si nu apartament?

Cauți vile de vânzare Brașov? Mai mult ca sigur, planurile tale includ un număr mai mare de...

Continuați lectură
de Radu Popa

Brașov apartamente de vânzare – cum selectezi o ofertă?

Brașov apartamente de vânzare – cam astfel arată solicitările celor ce se află în căutarea...

Continuați lectură
de Radu Popa

Urban Plaza Brașov – de ce să alegi aici o locuință?

Urban Plaza Brașov reprezintă unul dintre cele mai mari ansambluri imobiliare din orașul...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa