Compare Listings

Cum sa vinzi un imobil rapid !

Cum sa vinzi un imobil rapid !

Cum sa vinzi un imobil rapid și la cel mai bun preț din piață!

Salut și bine te-am regăsit la un nou subiect de blog.

Una dintre cele mai mari provocări, atunci când dorești să vinzi un imobil, este stabilirea prețului de vânzare. Vedem zilnic tot felul de proprietați promovate la prețuri care nu au nicio legătură cu piața imobiliară.

De obicei, deși nu este o regulă, prețurile sunt promovate chiar de către proprietari. Aceștia, fiind atașați de bunurile pentru care au trudit o viață întreagă, stabilesc prețul în funcție de nevoile lor și nu bazat pe date reale.

În cel mai fericit caz își compară proprietatea cu cea vândută de către un vecin sau o cunoștință.

Total irelevant !

Nu există două imobile în aceeași zonă geografică sau clădire, care să aibă aceeași valoare de piață.

De multe ori vânzătorii au propriile necesități. Trebuie să vândă la un anumit preț, de obicei peste cel al pieței, pentru a rezolva unele probleme personale.

Întrebarea este, de ce ți-ar oferi cineva un preț mai mare, doar pentru ca ai o anumită problemă de rezolvat ?

Bineînțeles că nu o va face nimeni, iar atunci cănd într-un tărziu, dupa luni de zile sau poate chiar ani vor primi o ofertă, va fi cu mult sub prețul pieței la momentul respectiv.

Întâlnim zilnic două tipologii de oameni, cei  care speră să vândă și vor ramâne cu speranța, iar la polul opus, cei motivați, care vor vinde și merg mai departe !

Poate te-ai întrebat care este abordarea corectă și mai ales cum procedează un agent imobiliar profesionist ?

Acesta va face o analiză de piață care ține cont de imobilele cu caracteristici similare din aceeași zonă cu cea vizată.

Chiar dacă piața imobiliară din țara noastră este atipică și instabilă, cu suișuri și coborâșuri, experiența în domeniu întotdeauna își va spune cuvăntul.

Poate te-ai întrebat ce este o analiză de piață ?!

Practic se studiază toate imobilele cu caracteristici similare din aceeași zonă, scoase spre vânzare în ultimul an :  cele care s-au vândut, cele care sunt la vânzare, precum și cele care s-au retras de pe piață.

Trebuie menționat de la bun început că o analiză de piață poate dura chiar și 5-6 ore să o întocmești. Și aici discutăm de o analiză realizată corespunzator. În cazuri extreme când se întâmpină dificultăți, poate dura chiar mai mult.

La toate categoriile mai sus menționate se verifică la ce preț s-au scos la vânzare, dacă s-au făcut ajustări de preț pe parcurs și la ce sumă s-au vândut ulterior. Se verifică personal dacă sumele care figurează ca tranzacționate sunt reale.

Toate aceste aspecte coroborate cu particularitațile imobilelor analizate (spuneam mai sus că nu există două imobile care sa aibă aceeași valoare de piață), plus experiența agentului, dau ca rezultat un preț estimativ la care s-ar putea vinde respectiva proprietate.

🙂 Pare simplu nu-i așa?

Cum sa vinzi un imobil rapid, la cel mai bun preț din piață și mai ales fară stres ?!

Acum ai aflat…

Prin analizarea atentă a pieții imobiliare, bazat pe date și statistici clare, precum și multă experiență in domeniu.

La ce te ajută poziționarea corectă a prețului de la bun început ?

În primul rând vei scuti timp prețios si mai ales sume considerabile de bani. Abordarea clasică de genul, punem prețul mai mare ca să avem de unde lăsa este atât de daunătoare și iluzorie, încât unii proprietari nici măcar nu realizează cât rău își fac singuri.

Prin aceasta abordare nu vor face decât să ajute concurența să vândă înaintea lor.

Mai trist este că poate nu vor afla niciodată !

Imobilul vizat pentru vânzare ajunge să fie ocolit de potențialii clienți cumpărători sau mai rău, într-un târziu, vanzătorul să primească oferte de preț cu mult sub cel al pieței.

 

Ai o casa de vânzare, un apartament de vânzare, o garsonieră de vânzare, un teren de vânzare ? Nu ești sigur care este valoarea imobilului pe piață ?

Suntem oricănd disponibili cu servicii de calitate. Acum poți apela la una dintre cele mai bune agentii imobiliare din Brașov.

 

Cu prietenie,

STARTIMOB România

 

VA URMA…

 

img

Radu Popa

Articole similare

Investitiile active si pasive in imobiliare

Te-ai gandit care sunt diferentele dintre investitiile active și pasive in imobiliare...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Dezvoltatorul imobiliar a intirziat livrarea locuintei

Dezvoltatorul imobiliar a intirziat livrarea locuintei tale? Nu știi ce ai de...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa

Garantia de buna executie a constructiei

Garantia de buna executie a constructiei in cazul imobilelor noi este obligatorie. Dar ce faci...

Continuați lectură
Radu Popa
de Radu Popa