Compare Listings

7 lucruri de care trebuie sa tii cont inainte sa-ti cumperi o locuinta

7 lucruri de care trebuie sa tii cont inainte sa-ti cumperi o locuinta

Inainte sa-ti cumperi o locuinta, iti propun sa parcurgi urmatorii pasi care te vor ajuta sa faci alegerea corecta in luarea unei decizii atat de importanta in viata ta, in asa fel incat sa fie o alegere in cunostinta de cauza, de care sa fii multumit toata viata:

 1. Incearca sa te vezi venind in drum spre casa.

Atunci cand te hotarasti asupra unei proprietati incearca sa te imaginezi locuind acolo. Chiar daca prioritatile se schimba in viata unui om cu trecerea timpului, locuinta va  ramane ; asigura-te ca te va satisface pe tine si familia ta si peste cativa ani.

 2. Fii decis.

Achizitia unei locuinte este un angajament serios fie ca va fi de unul singur sau impreuna cu partenerul de viata. Asigura-te ca il poti duce la bun sfarsit indiferent ce poate interveni pe parcursul vietii.

 3. Verifica zona si imprejurimile.

Chiar daca nu ai copii momentan, o  scoala  in apropiere la care acestia sa mearga singuri pe jos, iti va aduce in viitor mult de castigat la capitolul timp. De asemenea, proximitatea fata de mijloacele de transport in comun, magazine, supermarket-uri, gradinite, locuri de joaca pentru copii, cabinete medicale etc., va fi principalul atu al proprietatii.

4. Trateaza achizitia ca pe o investitie.

Aceasta trebuie sa fie oricand vandabila cel putin la pretul de cumparare. Acest aspect este garantat de locatie si vecinatati.

5. Verifica viitoarea locuinta.

Verifica intotdeauna instalatiile sanitare, de incalzire si cele electrice. In cazul  in care prezinta defectiuni majore, pot fi o sursa sigura de timp si bani pierduti.

6. Ia in considerare costurile suplimentare.

Pe langa creditul acordat de banca trebuie sa ai un avans din surse proprii, plus costurile notariale. De asemene poate imobilul pe care l-ai gasit si in care te vezi locuind impreuna cu familia toata viata, mai necesita imbunatatiri.

 7. Documenteaza-te.

Este important sa te documentezi inainte de a porni la drum in cautarea casei de vis. Internetul a devenit in ziua  de astazi o mare sursa de informare, dar din pacate si una puternica de dezinformare. Pulsul pietei il  cunosc cel mai bine profesionistii in domeniu. Angajeaza un consultant imobiliar profesionist sa-ti reprezinte interesele.

img

Popa Radu

  Related posts

  Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar

  Cumpararea unei proprietati prin credit imobiliar necesita parcurgerea unor etape simple dar...

  Continuați lectură
  de Popa Radu

  Cum stabilesti pretul de vanzare corect pentru locuinta ta

  Stabileste pretul de vanzare corect pentru locuinta ta la fel cum ar face un agent imobiliar...

  Continuați lectură
  de Popa Radu

  Ce acte trebuie sa verifici inainte de a cumpara o proprietate

  Inainte de a cumpara o proprietate, iti propun sa verifici actele acesteia. Daca nu ai timp sau pur...

  Continuați lectură
  de Popa Radu